Economia

CaixaBank guanya 2.457 milions fins al setembre, un 48,8% menys per la fusió amb Bankia

El resultat comptable va augmentar un 21,5% sense incloure els efectes extraordinaris de la integració

CaixaBank va guanyar 2.457 milions d’euros de gener a setembre, la qual cosa suposa un 48,8 % menys que en el mateix període de l’any anterior, quan el seu benefici es va disparar a 4.801 milions pels efectes comptables derivats de la fusió amb Bankia.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’entitat informa que el descens és atribuïble al fet que fins al setembre del 2021 el benefici va ser extraordinàriament alt, fins als 4.801 milions d’euros, per l’aportació positiva a efectes comptables de 4.300 MEUR del fons negatiu de comerç i altres resultats extraordinaris associats de la fusió.

Pel que fa al resultat comptable, va augmentar un 21,5 % fins a setembre sense incloure els efectes extraordinaris derivats de la fusió. Aïllant aquests efectes extraordinaris, els ingressos de la CaixaBank van ascendir fins als 8.647 milions de gener a setembre, la qual cosa suposa un 2,7 % més respecte al mateix període de 2021.

En els nou primers mesos de l’any, els ingressos van arribar als 8.647 milions d’euros, un 2,7% més respecte el mateix període de l’any anterior si es compara amb la suma proforma de Bankia i Caixabank sense tenir en compte els extraordinaris de la fusió. La caiguda del marge d’interessos (-0,4%) i dels ingressos de participades (-34,7%) es compensen per l’evolució positiva de la resta d’ingressos, en un 6,9%, per l’elevada activitat comercial.

D’altra banda, el creixement del marge brut (+2,7%) i la reducció de les despeses d’administració i amortització recurrents (+5,9%) permeten un important creixement del marge d’explotació sense extraordinaris, segons l’entitat. En la partida d’ingressos per dividends (132 milions d’euros entre gener i setembre) s’hi inclouen, en el segon trimestre, els dividends de Telefónica i BFA per 38 i 87 milions d’euros, respectivament (51 i 98 milions d’euros el 2021).

Pel que fa els resultats atribuïts d’entitats valorades pel mètode de la participació se situen en 207 milions d’euros, un 43,5% menys, per la sortida de capital d’Erste Group Bank i que des del gener Bankia Vida es registra pel mètode d’integració global.

Quant als costos, durant els primers nous mesos de l’any, es va registrar una reducció en les despeses d’administració i amortització recurrents, del 5,9% interanual, per les sinergies associades a la integració de Bankia. Concretament, en les despeses de personal, que amb l’aplicació dels darrers ERO han caigut un 8,5%, mentre que les despeses generals van retrocedir un 6,6%.

Les comissions recurrents es van incrementar un 2,1% interanualment per un augment d’operacions del mitjans de pagament davant l’impacte de la unificació dels programes de fidelització de clients de Caixabank i Bankia.

El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha destacat que l’entitat ha demostrat la seva “fortalesa comercial” en un any “marcat per l’execució de la integració”. En aquest sentit, ha remarcat l’evolució del negoci i que “en recursos de clients i malgrat la volatilitat dels mercat” s’ha aconseguit atreure 1.000 milions d’euros en subscripcions netes d’actius sota gestió, assegurances d’estalvi i dipòsits.

De cara al futur, el conseller delegat ha explicat que l’entitat afronta els propers trimestres amb “una elevada fortalesa financera” davant el context actual d’incertesa econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona