Economia

economia

Vuit vols de Ryanair i sis d’Easyjet cancel·lats al Prat

El sindicat USO d’Easyjet diu que les negociacions estan “bloquejades” i anuncia que si res es mou aniran a la vaga a l’agost

Els tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet tornen a coincidir en una jornada de vaga a l’Estat, que fins a les set de la tarda ha causat la cancel·lació de vuit vols de la companyia irlandesa i de sis més de la suïssa a l’aeroport del Prat, segons han informat fonts sindicals. Concretament, a Ryanair no s’operaran els vols d’anada i tornada entre Barcelona i Bordeus, Milà Bèrgam, Roma Fiumicino i Palma. A tot l’Estat, la companyia ha anul·lat vint-i-dos vols. El sindicat USO, a més, ha denunciat que l’empresa irlandesa ha acomiadat vuit persones durant els quatre dies de vaga. A Easyet, ha calgut suspendre dos vols d’anada i dos tornada de Barcelona a París i un en cada sentit de Barcelona a Ginebra.

Pel que fa als retards, Ryanair n’ha acumulat 187 a tot l’Estat des de l’inici de la jornada i fins a les set de la tarda, dels quals 28 corresponen a el Prat (10 sortides i 18 arribades) i 4 a Girona (3 sortides i 1 arribada). En aquest aeroport no s’ha cancel·lat cap vol.

En la jornada d’aquest dijous, es van cancel·lar sis vols de la companyia irlandesa a l’aeroport del Prat i fins a 11 a tot l’Estat, segons la darrera actualització del sindicat aquest divendres al matí. En total, en els quatre dies de vaga del 12 al 15 de juliol, a Ryanair hi ha hagut 60 cancel·lacions i almenys 867 retards, també segons dades del sindicat USO.

Pel que fa a Easyjet, a banda dels sis vols cancel·lats no n’hi ha hagut cap altre que hagi patit retards en la sortida o en l’arribada a l’aeroport del Prat.

La convocatòria de vaga dels sindicats USO i Sitcpla per exigir una millora de les condicions laborals coincideix en 15 de juliol, en un dels dies forts d’operació sortida de les vacances d’estiu. De cara aquest cap de setmana, està previst que Ryanair operi amb normalitat i que les protestes es reactivin el dilluns, i li segueixin el 21, 25 i 28 de juliol a la desena d’aeroports que opera. El sindicat USO denuncia que la companyia irlandesa ha acomiadat vuit persones en els quatre dies

Les aturades d’Easyjet, que van començar el 2 i 3 de juliol, es mantindrà aquest diumenge i els dies 29, 30 i 31 de juliol. Un grup de treballadors d’EsasyJet s’han concentrat aquest matí a l’Aeroport del Prat per protestar .Per la seva banda, el secretari general d’USO a EasyJet Barcelona, Pier Luigi Copello, ha denunciat que hi hagi vols que estan sent operats per altres bases, com la de Londres, i tripulacions que vénen a Espanya a operar els vols que no operen els vaguistes. Copello ha assegurat que el comitè de vaga ha denunciat davant inspecció de treball aquestes situacions i ha dit que les negociacions del conveni estan totalment “bloquejades” i que, si la companyia no negocia, prepararan “una altra tanda de vagues per al mes d’agost” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA