Economia

Figueres recupera el ritme comercial de prepandèmia

El nombre de llicències d’obertura de negocis a la ciutat és de 126, en els primers sis mesos d’aquest any 2022

De tots aquests, 65 són botigues diverses i establiments de restauració

Figueres manté ferma la línia d’obertura de nous negocis a la ciutat, que ja s’apuntava l’any passat quan es va fer notar des de l’Ajuntament un punt d’inflexió després de molts mesos d’anar enrere en aquest sentit pels efectes de la pandèmia. Entre el 2020 i el 2021 es va fer notar una forta tendència en el tancament de negocis per jubilació, una circumstància que estava clarament accelerada, en general, pels efectes de la pandèmia.

Ara, en aquests primers sis mesos del 2022, el nombre de llicències d’obertura de negocis demanades a la ciutat s’enfila fins a les 126. El nombre de llicències d’obertura s’ha elevat fins a 35 en el cas de comerços de diverses temàtiques, mentre que han estat 30 el nombre de negocis de restauració –bars i restaurants– que han sol·licitat també la llicència d’obertura en aquest temps. Fins a tretze pisos turístics han demanat a l’administració local la llicència d’obertura de negoci en aquests primers mesos del 2022. Entre les 126 llicències demanades en aquests sis primers mesos de l’any hi ha també deu centres d’estètica, deu gestories, sis centres relacionats amb la salut i tres tallers. Els altres dinou corresponen a altres àmbits.

El vicealcalde, Pere Casellas, diu que la ciutat està canviant. “Ja hi ha molta activitat comercial a la ciutat. S’està recuperant el ritme prepandèmia. La ciutat va endavant, no hi ha dubte”, indicava Casellas, que, un cop més, s’enfronta al discurs “catastròfic”. “No és cert que tot sigui un desastre. Ens en sortim i estem raonablement contents.”

Casellas feia notar, així mateix, que les xifres de l’atur són les més baixes des de l’any 2008. La ciutat ha arribat en aquest mes de juny a un rècord històric d’afiliats a la Seguretat Social, amb 19.000 persones afiliades. En els últims quatre mesos, fins a 537 figuerencs han trobat feina. Segons les últimes xifres donades a conèixer, el nombre de persones en situació d’atur a Figueres és de 2.630, la xifra més baixa des de l’any 2008. L’atur s’ha reduït aquest mes de juny en 191 persones a la ciutat i Figueres se situa com la ciutat de la demarcació de Girona on més ha disminuït. A Olot s’ha reduït en 27 persones; a Girona, en 163; a Salt, en 22, i a Lloret de Mar, en 167.

Figueres és, per altra banda, segons Casellas, una de les capitals de comarca “que fa més de cap de comarca”. “A l’Alt Empordà es ve a Figueres per buscar serveis i s’hi ve perquè els tenim. La referència no és Girona”, deia.

LA XIFRA

35
noves botigues. Aquest és el nombre de llicències per aquesta activitat; entre bars i restaurant en són 30.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA