Economia

Estudien com donar valor als peixos d’aigües càlides

L’estudi ‘Termòfiles’ té com a objectiu millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava

La Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de Monells han iniciat un projecte per estudiar i donar valor a les espècies d’interès pesquer d’aigües càlides, que a causa del canvi climàtic estan augmentant i es capturen cada cop en més quantitat a la Costa Brava.

Aquest projecte, anomenat GALP Costa Brava Termòfiles, estudiarà quinze espècies a través d’una diagnosi per tal d’obtenir informació sobre la seva distribució, l’estat de població a la mar catalana i la seva pesqueria. També es valorarà la quantitat d’àcids grassos omega 3 que aporten, així com els possibles riscos per a la salut humana, com la presència de paràsits o metalls pesants, entre d’altres.

L’objectiu de Termòfiles és millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava amb espècies que actualment tenen un valor de mercat baix, o fins i tot nul.

Exceptuant la gamba blanca o el cranc blau, la resta d’espècies d’aigües càlides tenen un preu de mercat baix perquè són poc preuades, i en alguns casos fins i tot desconegudes pels consumidors i la restauració. Així doncs, es buscaran les millors maneres d’aprofitar aquestes espècies de forma sostenible i saludable.

Aquest projecte té la col·laboració, a part de GALP Costa Brava, de l’Ajuntament de Roses, l’Aula Gastronòmica de Roses, cuiners i professionals de la gastronomia de la Costa Brava, a més de les confraries de pescadors de Roses, Blanes i l’Escala, i de diversos instituts d’ESO i batxillerat de la zona. L’estudi és cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

LA XIFRA

15
espècies
s’estudiaran a través del projecte de la UdG i l’IRTA de Monells.

Faran tallers gastronòmics a Roses

Per tal de donar a conèixer les espècies pesqueres d’aigües càlides de la Costa Brava, es farà un llibret amb receptes per saber com cuinar-les, es realitzaran tallers gastronòmics a l’Aula Gastronòmica de Roses, així com xerrades a diversos instituts de les comarques gironines en col·laboració amb cuiners, pescadors i professionals de la gastronomia. També es crearan unes fitxes sobre les espècies per donar-les a conèixer als compradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona