Economia

Gourmet Natural Foods i Embotits Sarquella inverteixen 2,2 MEUR a Cornellà del Terri

Es destinarà a elaborar productes vegetals, ocupa 1.700 metres quadrats i també acollirà una part de logística

L’empresa Gourmet Natural Foods, la línia de productes vegetals d’Embotits Sarquella, ha inaugurat aquest divendres una nova planta per a l’elaboració i distribució de productes vegetals a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). Les noves instal·lacions, situades al polígon industrial de Pont-Xetmar, han suposat una inversió de 2,2 milions d’euros (MEUR). Gourmet Natural Foods, impulsada per Embotits Sarquella l’any 2018, es va crear per oferir al mercat una línia de productes 100% vegetals tant per a la gran distribució com per als sectors del vending i de l’hostaleria. Actualment Gourmet Natural Foods compta amb diferents línies de producció amb patés i cremes vegetals, sota la marca ‘De l’hort’, i també d’hamburgueses vegetals.

El conseller delegat d’Embotits Sarquella i de Gourmet Natural Foods, Rafel Sarquella, ha destacat que “la nostra empresa aposta per la qualitat, l’experiència i la innovació continuada per a oferir uns productes adaptats a les necessitats actuals”. En aquest sentit, ha afegit que “el 2018 vam decidir crear una nova línia de productes vegetals per a gran distribució i pensada especialment per a l’exportació”.

La nova nau que s’ha inaugurat avui, en un acte on ha assistit el conseller d’Economia, Jaume Giró, compta amb 500 metres quadrats que es destinaran a obrador per a productes vegetals i per a nous productes. També disposa de 1.200 metres quadrats que seran per a magatzem i per a l’expedició polivalent (tant per a Gourmet Natural Foods com per a Embotits Sarquella).

“Les nostres instal·lacions actuals a Banyoles no ens permetien seguir creixent i per aquest motiu hem construït aquesta nova nau que, en una primera fase, ens ha de permetre créixer i exportar més”, ha dit el conseller delegat de la firma.

Més de vuit dècades

Embotits Sarquella és una empresa familiar dedicada a l’elaboració d’embotits cuits amb una experiència de més de 80 anys en la indústria càrnica. Actualment treballa a l’empresa la cinquena generació de la família.

L’empresa fabrica productes carnis cuits i especialitats per a l’hostaleria. La companyia, amb una plantilla de més de 40 treballadors, va tancar 2021 amb una facturació de 13,5 MEUR. A més de Catalunya i l’estat espanyol, Sarquella ven els seus productes a una vintena de països entre els quals s’hi inclouen Dinamarca, Romania, Polònia o el Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA