Economia

Mes de mig miler de joves participen a la fira virtual d’ocupació juvenil TreballemGi

La participació empresarial augmenta un 40% i les ofertes de feina, un 50% respecte a l’any passat

Avui s’ha celebrat la 7a edició de la Fira d’Ocupació Juvenil TreballemGi en format virtual. Hi ha participat 72 empreses que han ofert 469 ofertes de feina a més de mig miler de joves que s’hi han inscrit. A l’anterior edició hi van participar 53 empreses, cosa que representa un 40% més de participació empresarial. L’any anterior es van oferir 287 ofertes de feina, contra les 469 d’aquest any, que suposa un increment del 50%.

Els joves participants han pogut conèixer durant tot el dia les empreses participants, així com apuntar-se a les ofertes de feina i fer entrevistes laborals. S’han habilitat canals de documentació, vídeo i xats en una plataforma virtual creada expressament per a l’esdeveniment. A primera hora de la tarda hi havia participat més de 500 joves i s’esperava que a l’hora del tancament la xifra rondés els 600 participants.

També durant tot el dia les empreses participants han rebut els currículums dels aspirants a les seves ofertes, s’han fet sessions informatives sobre els ajuts a la contractació del PICE (Programa Integral de Qualificació i Treball) i del SOC. Durant aquest anys d’execució del programa PICE d’ocupació juvenil per part de la Cambra de Comerç de Girona, uns 5.360 joves han participat als seus tallers i formacions.

Tallers

A més d’adreçar-se directament a les empreses, els joves han pogut participar en tallers de preparació d’entrevistes laborals, de preparació de currículums i de continguts digitals, entre d’altres.

Ajuts a la contractació

A la Fira també s’han explicat quins són els ajuts destinats a fomentar la creació de llocs de treball per a la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. En cas que durant la fira s’hagi concretat un contracte de sis mesos a jornada completa, l’empresa es pot beneficiar d’un ajut de 4.950 euros.

Els joves poden consultar les ofertes laborals, també després de la celebració de la fira, ja que les ofertes de feina, xats i la web queda oberta, d’aquesta manera durant les properes setmanes encara es poden tancar contractacions.

Anteriors edicions

Les edicions anteriors es van poder celebrar en format presencial, l’any 2018 a Girona, a Blanes, Figueres i l’any 2019 a Girona. En aquestes edicions presencials es va comptar amb més de 2.428 assistents, 184 empreses amb 498 ofertes. I a les dos edicions anteriors, 2020 i 2021, en format virtual, es van tenir més de 126.000 visites, 89 empreses amb 462 ofertes i 2.797 entrevistes de feina.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Girona i del Servei d’Ocupació de Catalunya, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA