Economia

El MIC s’inaugura avui a la Costa Brava amb 6.000 participants de 24 països

Es fan partits en 33 seus

Mentre els esportistes no juguen hi ha activitats paral·leles, des d’anar al camp del Barça fins a passejar en barca a les Medes

El MIC Football (Mediterranean International Cup) s’inaugura avui a la Costa Brava amb 6.000 participants de 24 països d’arreu del món. Es calcula que, entre jugadors i entrenadors (300 equips), voluntaris (400) i familiars dels participants, el MIC haurà portat a la demarcació aquest any, després de dos anys sense celebrar-se per la covid, unes 8.000 persones. La inauguració és avui a Figueres, Lloret de Mar, Palamós i l’Estartit, i fins diumenge es jugaran partits de nou categories en 33 seus de les comarques gironines.

Però no tot serà futbol aquests dies perquè els participants no juguen tot el dia i perquè molts arriben acompanyats de familiars que aprofiten aquests dies de Setmana Santa per fer unes petites vacances aprofitant que el fill o la filla està jugant a futbol. És per això que des del MIC, en molts casos assessorats pel Patronat de Turisme Costa Brava, han organitzat diverses sortides, com per exemple visites al camp i al museu del Barça o al camp de l’Espanyol, una visita amb bus turístic per Barcelona, visites per la Costa Brava, a Figueres i a Girona, o sortides amb vaixell per la costa del Montgrí i les illes Medes. També es fan partits amistosos amb els equips locals o el que han anomenat Pre MIC, que es va fer ahir a Banyoles amb equips catalans i dels EUA.

La celebració del MIC a la demarcació és important perquè es calcula que l’impacte econòmic directe serà d’uns vuit milions d’euros i l’indirecte pot ser molt més elevat ja que moltes famílies aquests dies fan una prospecció de la zona i acaben tornant a fer les seves vacances a la demarcació, segons assegura l’armador de la barca Núria de l’Estartit, Quim Farró. “Per Setmana Santa veiem moltes famílies amb nens que venen pel MIC i famílies que repeteixen d’un any per l’altre”, assegura Farró, que manté que algunes d’aquestes famílies quan descobreixen la Costa Brava tornen a l’estiu.

Tant Farró com Gerard Pascual, gerent del Nautilus, tots dos de l’Estartit, expliquen que ofereixen sortides amb barca d’una hora i mitja per la costa del Montgrí fins a la roca Foradada i les illes Medes. “Donem accés a una aplicació mòbil que els va explicant la història de les illes, així com la fauna i la flora de la zona”, afirma Pascual. Aquests dies no s’han pogut fer gaires sortides perquè hi havia mala mar.

LA XIFRA

8.000
persones
són les que mou aquest any el torneig MIC, entre jugadors i entrenadors, voluntaris i familiars

Més ocupació esportiva a Blanes

A part del MIC, Blanes també organitza per Setmana Santa els seus tornejos, que porten més de 10.000 practicants de diversos esports a la ciutat esportiva de Blanes o als camps de futbol municipals. “S’està fent i es continuarà els propers dies a través de diferents esdeveniments, tots amb un lloguer de les instal·lacions”, diuen des de l’Ajuntament. Són viatges esportius, així com tornejos, entrenaments i campus tècnics. Els esdeveniments que tenen més participants són el torneig de bàsquet organitzat per Basketmon i el Club de Bàsquet Blanes, i els trofeus de Komm Mit International.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat