Economia

Noel compra un terreny a la Llaudet de Sant Joan

El polígon es consolida com un important pol d’activitat econòmica

Nou impuls al polígon industrial Llaudet de Sant Joan de les Abadesses. L’Ajuntament i Noel Alimentària han formalitzat la compravenda d’una parcel·la de 12.000 metres quadrats al sector industrial de Llaudet.

Noel, que ja el 2017 va adquirir tres naus a la Coromina del Bac, amb la compra de la parcel·la a càrrec de Noel, es continua consolidant al sector industrial de la Colònia Llaudet, que en l’última dècada ha viscut un impuls per recuperar el patrimoni i la importància industrial i situar-lo com a motor econòmic de la vila, la comarca i el territori. Ho remarca l’alcalde, Ramon Roqué, que hi afegeix que en els últims anys s’hi han fet arribar els serveis i les xarxes d’abastament d’aigua i residuals des del nucli urbà, s’han construït una rotonda i un vial d’accés a la nau existent, a més de la urbanització de la resta del polígon.

En els últims anys, empreses com ara SIC i Taga de Mecanitzats del grup Sinard, i Mobles Pirineu hi han traslladat la seva activitat, contribuint així no només a recuperar l’activitat econòmica del municipi, sinó i sobretot han evitat que es perdi el sòl industrial d’una de les colònies tèxtils més rellevants de la comarca del Ripollès.

En l’actualitat, s’està rehabilitant una nau de l’antiga fàbrica de les filatures Llaudet –està situada a l’altra banda de l’eix Pirinec– per situar-hi un museu del tèxtil, espais de treball compartit i sales de reunions per ser utilitzades per les empreses implantades al voltant, a més de dotar de places d’aparcament a la colònia. Aquest projecte es cofinançarà amb fons del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) per a la reactivació del patrimoni industrial.

La Llaudet no és l’única colònia recuperada al municipi. L’any 2010, l’Ajuntament va impulsar la rehabilitació de la colònia Espona, situada a tocar del centre del poble. En aquest cas, s’hi van habilitar una vintena llarga de pisos dotacionals, que gestiona la Fundació Emma, concessionària també de la gestió del geriàtric, que hi és a tocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona