Economia

Puigneró confia que els indicadors de l’epidèmia hagin millorat en un mes i mig i que el MWC es pugui celebrar

El vicepresident espera que terceres dosis “ajudaran” a millorar les xifres a un mes i mig vista

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s’ha mostrat confiat que el Mobile World Congress es pugui celebrar a partir del 28 de febrer, ja que espera que aleshores les dades epidemiològiques hagin millorat. “Entenc que el MWC deu ser conscient que la situació de la pandèmia serà menor i la sisena onada estarà de baixada”, ha comentat el vicepresident en una entrevista a La 2 i Ràdio 4.

Puigneró ho ha dit després que aquest dimarts l’organització de l’ISE ajornés el congrés audiovisual, previst per a la primera setmana de febrer, fins al maig. El vicepresident també ha assenyalat que les terceres dosis “ajudaran” a la millora dels indicadors de la pandèmia a un mes i mig vista.

“L’òmicron no és com la delta o la primera onada, on realment els estralls que produïen a les UCI i en matèria de mortalitat eren més dramàtics”, ha afegit el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

Aquest dimarts, l’ISE va anunciar que el congrés previst per a la primera setmana de febrer, entre l’1 i el 4, se celebrarà finalment el 10 i 13 de maig per l’alt índex de contagis per la variant òmicron. El director d’ISE, Mike Blackman, va justificar que l’ajornament era “el millor camí” tenint en compte la situació actual i l’opinió dels principals participants en la fira. Segons ell, en tres mesos hi haurà “temps” per “recuperar la confiança en els viatges internacionals i les reunions” presencials.

Precisament, 24 hores abans, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va reafirmar la voluntat de fer un Mobile World Congress (MWC) presencial i va avisar que l’organització “només consideraria un canvi de plans” per decisió de les autoritats sanitàries. En aquest cas, el saló està previst que tingui lloc entre el 28 de febrer i el 3 de març. S’hi esperen 1.500 expositors i assistents de 150 països després que l’estiu passat celebrés una edició molt més reduïda i a l’estiu.

Ja a la tarda, en el marc d’una visita a Lleida, el conseller ha reiterat que “ara com ara” no hi ha “res” que faci indicar que no es podrà celebrar “un bon Mobile World Congress”, per bé que “segurament” no hi haurà les xifres de participació i assistència prèvies a la pandèmia.

Puigneró ha subratllat que el congrés és “l’esdeveniment tecnològic més important del món” i, a la vegada, “l’esdeveniment de negocis també més important del món”, i ha confiat que d’aquí al febrer hi hagi hagut un descens de la sisena onada prou considerable per a esvair els “dubtes” que puguin tenir els que hi vulguin assistir. El conseller ha afirmat que, com l’any passat, el Mobile d’aquest any tindrà “absoluta seguretat pandèmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona