Economia

L’hostaleria gironina, indignada per les restriccions

Diuen que el govern els està menyspreant perquè sempre reben els mateixos

Asseguren que s’està anul·lant tot i que serà un desastre perquè els ha tornat a enganxar amb les neveres plenes

L’hostaleria de les comarques gironines està molt indignada amb les noves restriccions anunciades pel govern. Considera que se l’“està menyspreant” perquè, diuen: “Sempre som els mateixos els que estem rebent” i en canvi el sector fa les coses bé.

El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, assegura que des que el govern va fer l’anunci de les possibles restriccions les anul·lacions als restaurants no s’han fet esperar. “I ara s’està anul·lant tot”, comenta Escudero, que manté que, igual que va passar l’any passat: “Ens torna a enganxar amb les neveres plenes” i tot això es perdrà. Per Escudero, les línies de subvencions que anuncia el govern “són misèria” i no compensaran les pèrdues i molts treballadors hauran de tornar a l’ERTO.

El propietari del restaurant Can Pau de Cantallops, Nisu Castelló, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que molta gent està cancel·lant les reserves que tenien per als dies de Nadal i Sant Esteve i temen que acabi passant també amb el Cap d’Any. Per Castelló, les restriccions arriben tard i diu que sempre toca pagar-les “als mateixos”.

Una opinió que comparteix Frederic Carbó, president de l’Associació Comerç Figueres. Carbó diu que sembla “el dia de la marmota” i afirma que les noves restriccions els “sorprenen”. “Jo no veig que amb tots els diners que no es facturaran s’estigui contractant més personal sanitari o s’incideixi en la vacunació. Crec sincerament que a la gent que ens gestiona això els van gran”, diu.

L’Associació d’Hostaleria Girona Centre Eix Comercial creu que la reducció del 70% d’aforament en el sector del comerç “no ens fa canviar gaire res” perquè la limitació ja s’havia estat complint fins ara. Temen, en canvi, que l’estat anímic de la gent decaigui i deixin de comprar. La vicepresidenta de l’associació, Mercè Ramírez de Cartagena, comenta que, malgrat que la campanya de Nadal ha arrancat a bon ritme, les restriccions arriben en un moment en què molts empresaris havien decidit comprar més estoc que l’any passat amb vista del bon ritme de vendes que hi va haver amb el BlackFriday i les primeres setmanes de desembre. Ara confien a poder treure tots els productes durant les rebaixes d’hivern.

El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, assegura que es va tard a l’hora de prendre mesures i que aquestes haurien d’haver estat més quirúrgiques i no tan genèriques. I en el cas del comerç considera: “Estem pagant justos per pecadors perquè hem demostrat que som espais segurs.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA