Economia

Pacheco elogia el descens de l’atur al novembre i destaca l’increment de contractes indefinits

El secretari general de CCOO demana que el salari mínim arribi als 1.239 euros en quatre anys

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha celebrat aquest dijous el descens de l’atur al novembre, que s’ha traduït en una baixa de 8.138 persones en les llistes de l’atur i l’increment de 14.765 afiliats a la Seguretat Social. Pacheco ha subratllat que els contractes temporals encara protagonitzen el mercat de treball, tot i que ha destacat l’increment de la contractació indefinida en més d’un 90% interanual, un fet que ha atribuït als efectes de les inspeccions de Treball. D’altra banda, ha reclamat que el salari mínim per conveni augmenti fins als 1.100 euros al 2023 i que en quatre anys s’arribi als 1.239 euros, la mateixa xifra que ja va proposar el Govern a finals del 2019.

En declaracions als mitjans abans de l’inici de la jornada ’Democratitzar l’empresa mitjançant la Negociació Col·lectiva’, Pacheco ha comentat sobre les dades de l’atur del novembre que no es pot “fer una altra valoració que no sigui positiva” tot i que també ha posat sobre la taula les “mancances estructurals” del mercat de treball. En total, hi ha 369.822 catalans desocupats, una reducció del 23,71% respecte al novembre del 2020, quan hi havia restriccions generalitzades per combatre la segona onada de covid-19.

El secretari general de CCOO també ha aplaudit l’augment de la contractació indefinida al novembre, en un 90% si es compara amb el mateix es de l’any passat i ho ha atribuït als mecanismes de control des de l’administració. “Aquestes mesures tenen capacitat d’actuació i sobretot canvien la cultura que la temporalitat és l’única manera de poder contractar”, ha assenyalat Pacheco.

Concretament, durant el mes de novembre es van firmar 48.828 contractes indefinits, un 19,74% més que a l’octubre; però si es compara amb la situació que hi havia fa dotze mesos, la contractació indefinida s’ha disparat un 93,76%.

D’altra banda, el secretari general de CCOO ha proposat que el salari mínim per conveni s’incrementi fins als 1.100 euros al 2023 i fins als 1.239 euros en quatre anys, en línia amb el que va proposar el Govern abans de la pandèmia i en la senda dels augments del SMI per part del govern espanyol.

Pacheco també ha reclamat increments salarials per recuperar el poder adquisitiu dels treballadors entre un 2% i un 3%, més una pujada de l’1% en concepte de productivitat; i que es garanteixin les clàusules de revisió salarial en els contractes en funció de l’evolució de la inflació.

En aquest sentit, el dirigent sindical ha carregat contra la proposta del Banc d’Espanya de no repercutir en els salaris tot i l’augment de la inflació ja que reduiria la capacitat adquisitiva dels treballadors. “Els diem que no, va radicalment en contra del desenvolupament econòmic i social del país”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA