Economia

Palamós fa pedagogia amb el peix

Ja són dotze les espècies etiquetades amb el codi QR dins el pla de qualitat

Un any després de posar-se en marxa el pla estratègic Palamós Peix, el projecte d’etiquetatge per identificar les espècies pesqueres locals i la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució, ha fet un pas més. Amb la incorporació del pagre, el lluç i el rap ros, ja són dotze les varietats etiquetades amb codi QR. Totes són pescades amb embarcacions d’arrossegament i compleixin els requisits de qualitat. Per poder tenir aquest etiquetatge de qualitat, s’analitza la pell, els ulls, la ganya, la textura, la temperatura i el pes mínim. El codi permet afegir el valor de la traçabilitat.

La gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, explica que es porta a terme aquest control per oferir una qualitat extrema”, afegint que: “Estem davant d’un distintiu que es posa a la cua i que qualsevol consumidor el pot reconèixer ràpidament.”

Fins al moment hi havia nou espècies que s’etiquetaven amb un codi QR que fixat amb una brida a la cua del peix amb el qual es pot accedir a tota la informació de la traçabilitat de la captura: quin tipus d’espècie és, el dia que ha estat pescada, l’embarcació que ha fet la captura i, fins i tot, una recepta per cuinar-la.

Aquesta és una iniciativa pionera a Catalunya que s’emmarca en el pla estratègic Palamós Peix, impulsat per l’Ajuntament, el Museu de la Pesca i la confraria.

Una informació a l’abast de tothom

Una cinta de plàstic 100% reciclable, que actua com una brida, se subjecta a la cua del peix. La cinta inclou un codi QR imprès en què es recull la informació del tipus d’espècie que es tracta, el dia que ha estat pescat i l’embarcació que l’ha capturat, així com una recepta per cuinar-lo. La informació es transmet en el moment de la subhasta a través d’un lector i s’inclou al web, en què es pot visualitzar tota la informació. La informació del QR que inclou la cinta es pot veure còmodament mitjançant els dispositius mòbils. Les espècies que etiquetades són: cap-roig, déntol, gall de Sant Pere, orada, llobarro, pagre, calet, rom, sard imperial, bonítol, lluç i rap ros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona