Economia

Patronal i sindicats del metall de Cadis aconsegueixen un preacord

La solució posa fi a 9 jornades de disturbis, talls de carretera, barricades i incendis de contenidors els principals nusos industrials de tota la província

Els sindicats i la Federació d’Empresaris del Metall de Cadis (Femca) han arribat aquesta nit a un preacord que posarà fi a la vaga indefinida que els treballadors del sector de la província mantenen des de fa nou dies.

En la quarta reunió que han mantingut a Sevilla des de l’inici de la vaga indefinida que s’ha celebrat aquest dimecres, la patronal i els representants sindicals d’UGT i CCOO han aconseguit, després d’onze hores de debat, un preacord que ara haurà de ser ratificat pels treballadors, després del que es procedirà a la signatura, han informat fonts sindicals.

José Manuel Rodríguez Saucedo, secretari d’UGT-FICA en el Camp de Gibraltar, ha explicat que el preacord “no recull tot en absolut del que perseguíem. Per descomptat tampoc recull les pretensions de la patronal i menys les primigènies”. No obstant això, ha assenyalat que els sindicats que han treballat en la negociació ho valoren “positivament”.

El representant sindical no ha volgut fer públics els termes del preacord fins que els treballadors els coneguin i ratifiquin.

Aquesta mateixa nit se celebraran algunes assemblees de delegats sindicals perquè demà divendres els treballadors ho ratifiquin, després del que el preacord es convertirà en acord. “Si no ho ratifiquen, hauríem de continuar negociant”, ha afegit.

La negociació, celebrada en el si del Consell Andalús de Relacions Laborals, un òrgan de mediació laboral de la Conselleria de Treball de la Junta d’Andalusia, s’ha prolongat durant onze hores, en les quals s’han viscut moments de tensió que auguraven un nou fracàs.

El preacord posa fi a una vaga indefinida que durant nou dies ha sembrat de disturbis, talls de carretera, barricades i incendis de contenidors els principals nusos industrials de la província de Cadis.

El sector del metall de Cadis està compost per 29.000 treballadors i 5.600 empreses, entre les quals figuren indústries auxiliars de les grans factories de l’àmbit naval i aeronàutic, com Navantia o Airbus, que és on més incidència ha tingut la protesta, i tallers mecànics, de lampisteria o de fusteria metàl·lica.

Montero celebra l’acord que acaba amb nou dies d’aldarulls i vaga al sector del metall a Cadis

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha celebrat aquest dimecres l’acord entre empresaris i treballadors del metall a Cadis que permet acabar amb nou dies de vaga i d’aldarulls als carrers de la ciutat andalusa. “Cadis ha de seguir mirant de front el seu present i el seu futur industrials. I, tot i les dificultats, des del govern seguirem apostant per la badia”, ha indicat la ministra al seu compte de Twitter.

Fonts de la Moncloa han indicat a l’ACN que la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha jugat un paper “clau” en el preacord, amb una feina “discreta” d’aproximació entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona