Economia

Comença la negociació del tancament de Mahle a Vilanova i la Geltrú

Els treballadors adverteixen que exigiran indemnitzacions de màxims: “Anirem a treure fins a l’última gota de l’empresa”

La direcció i els treballadors de Mahle a Vilanova i la Geltrú s’han reunit aquest dimecres per començar la negociació oficial del tancament de la planta i l’ERO dels seus 343 empleats.

A la trobada, celebrada a Sitges, la multinacional alemanya ha lliurat l’expedient al comitè d’empresa, amb la memòria econòmica amb què la firma justifica la necessitat de tancar la planta. Els treballadors preveuen analitzar la documentació durant la pròxima setmana, abans d’una nova reunió el dia 30. Ja auguren, però, que durant el mes vinent s’esperen “moments de molta tensió”. “Seran negociacions molt dures, on anirem a treure fins a l’última gota de l’empresa”, ha assegurat a l’ACN el president del comitè, Narcís Pineda.

Durant la reunió d’aquest dimecres no s’han afrontat les indemnitzacions, que Pineda preveu començar a plantejar a partir de la setmana vinent. Després de la primera trobada formal, el president del comitè d’empresa ha insistit en el fet que els treballadors seran “bel·ligerants” al llarg dels 30 dies de negociació que comencen ara. “Això no és una negociació per un conveni on podem ajustar a la baixa un augment de sou. Aquí ens diuen que marxen i no hi ha un demà”, ha recalcat, mentre ha instat la Generalitat a promoure la reindustrialització de la planta.

Pineda ha recordat que el tancament de la fàbrica de pistons per a automoció a Vilanova deixa sense feina 343 persones d’arreu de la comarca del Garraf, així com una cinquantena de treballadors subcontractats, “molts d’ells amb fills i hipoteques”. Aquest dimecres, mig centenar dels afectats s’han concentrat a les portes de la reunió per increpar els directius de Mahle i generar soroll durant tota la sessió. Arran de la protesta han intervingut els Mossos d’Esquadra, si bé no hi ha hagut incidents destacats.

Negociacions a banda, els treballadors han anunciat que el dissabte 4 de desembre fan una concentració de protesta a la plaça de la Vila de Vilanova per refusar el tancament de la fàbrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA