Economia

Fruites i hortalisses gratuïtes per a les residències catalanes

S’han repartit més de 47.000 quilos

La iniciativa ha arribat a unes 94.000 persones entre residents i personal

La campanya Gràcies des de... de donació de fruites i hortalisses de proximitat a les residències catalanes es va tancar ahir amb 47.387 quilos de productes repartits en 1.062 centres d’arreu del país. La iniciativa, que es va iniciar el desembre del 2020, ha estat impulsada pels departaments d’Acció Climàtica, Drets Socials i Salut i va sorgir de la inquietud de productors de les Terres de l’Ebre per donar sortida a uns aliments que tenien dificultats de distribució per la pandèmia. També es volia evitar el malbaratament i, alhora, agrair “l’esforç i tenacitat” dels treballadors i residents durant aquest any. Amb el suport de l’administració, la iniciativa s’ha estès a tot Catalunya i ha arribat a 94.301 persones entre residents i treballadors. La cloenda del projecte la va protagonitzar la indicació geogràfica protegida (IGP) Poma de Girona, que va fer entrega de 4 tones de pomes de les varietats gala, red delicious, granny smith i golden a 78 residències de gent gran de les comarques gironines. L’acte simbòlic es va fer a la residència de gent gran de Creu de Palau de Girona amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà.

Al llarg d’aquest any, s’han distribuït mandarines de les Terres de l’Ebre, a les residències del Camp de Tarragona i l’Ebre; taronges, a les de Barcelona; calçots de Valls, a les de Lleida i Tarragona; carxofes del Baix Llobregat, al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf, l’Hospitalet de Llobregat i Cunit; cireres del Baix Segre, a l’Alt Pirineu i Aran, el Solsonès i el Berguedà; tomacons del Maresme, al Maresme i Blanes, acompanyats de 500 litres d’oli DOP de Siurana, i paraguaians del Segrià, al Bages, Osona, el Moianès, l’Anoia i el Vallès Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA