Economia

L’esdeveniment 080 Barcelona Fashion Connect “bat rècords” amb 180 compradors internacionals

Castellanos preveu que el sector de la moda estigui “plenament recuperat” en la segona meitat de 2022

La tercera edició de l’esdeveniment comercial 080 Barcelona Fashion Connect ha “batut rècords” i ha comptat amb 180 agents comercials internacionals, per sobre dels 148 de l’edició celebrada al març. La majoria dels assistents han estat agents, seguits de distribuïdors o representants de plataformes de comerç electrònic, entre altres.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha recordat en l’acte d’inauguració que les exportacions catalanes de moda han crescut un 31,5% en el primer semestre de l’any i ha assegurat que, si les previsions són correctes, el sector estarà “plenament recuperat” en la segona meitat de 2022.

En aquest sentit, Castellanos ha destacat la internacionalització, la transformació digital i la sostenibilitat com a “claus de la transformació” de la indústria de la moda.

La presidenta del Clúster MODACC, Arancha Algás, ha llançat un missatge d’optimisme en un moment d’inici de la recuperació del consum de moda i ha remarcat la importància de l’obertura de nous mercats internacionals per a les empreses catalanes.

La majoria dels compradors presents a l’acte han estat europeus. En concret, hi ha hagut 24 de França, 19 d’Alemanya, 13 dels Països Baixos, 12 del Regne Unit, i també italians, belgues, portuguesos i espanyols. A més, hi ha assistit 11 compradors d’Austràlia, 4 dels Estats Units, 3 dels Emirats Àrabs, Canadà, Japó, Mèxic i Rússia, entre altres.

L’acte, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i el Clúster Català de la Moda (MODACC) amb el suport de FITEX, ha acollit una trentena de marques catalanes que han presentat les col·leccions i trets característics. Algunes de les companyies participants han estat Miu Sutin, Guitare, Docor o Ester Ferrando, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona