Economia

Preus especials de Fira de Girona per incentivar l’activitat

L’Ajuntament de Girona i la Cambra de Comerç assumiran part del risc dels promotors que decideixin llogar l’espai per fer-hi un esdeveniment

Hi ha confirmats el Girocòmic, la Fira de Mostres i el Fòrum Gastronòmic

“La nostra prioritat és recuperar l’activitat econòmica. El retorn del dinamisme econòmic”, deia ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una roda de premsa per explicar les novetats relatives a l’activitat de Fira de Girona per al curs 2021/2022. Després de recordar que durant aquest any i mig de pandèmia Fira de Girona ha dut a terme unes activitats “que mai ens hauríem pensat” –afegia el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, en referència al fet que el Palau Firal havia estat des d’una llar per a les persones sense sostre durant els mesos de més fred i també el punt de vacunació massiu contra la Covid-19–, els membres de la Fundació Fira de Girona consideren que cal tornar a incentivar la programació de fires i congressos en aquest espai. Per fer-ho, han decidit que s’oferiran “preus especials” als promotors de fires i congressos interessats en aquest espai perquè “tinguin menys risc”, va dir Madrenas. Abans de la pandèmia, un volum important de les fires i congressos que s’organitzaven a Fira de Girona era de promotors “externs”. Concretament, l’any 2019, dels 19 esdeveniments organitzats, 12 eren de programadors externs. Segons Fàbrega, la fórmula és oferir un pagament “proporcional a l’èxit de l’esdeveniment”. És a dir, que anirà lligat al nombre de visitants que assoleixin, si es venen entrades, si aixequen ERTO, si es tracta de sectors especialment afectats per la crisi, o altres nombroses situacions. Això implicarà que, tot i que s’han elaborat unes bases, s’hagi d’estudiar cas per cas. Els interessats hauran de presentar un projecte específic en què “justifiquin per què són mereixedors d’aquesta mesura”, hi afegia Fàbrega.

L’objectiu, doncs, és aconseguir que els programadors se sentin “més segurs” i que no hagin d’afrontar “tants riscos”. “Compartirem els riscos i si la cosa va bé anirà bé per a tothom, però si no ells no patiran”, va insistir Madrenas, recordant que amb la Fira es treballa en el teixit econòmic de la ciutat i de país.

La directora de la Fira, Coralí Cunyat, va explicar que actualment ja hi ha algunes peticions d’esdeveniments i va afirmar que amb la “nova estratègia”, se n’hi afegiran.

El president de la Cambra de Girona va recordar que el sector de les fires i congressos ha estat un dels principals damnificats per la pandèmia. En aquest sentit, va destacar un estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona, segons el qual aquests tipus d’esdeveniments van tenir l’any 2019 un impacte positiu de 7.000 milions. Durant el 2020, però, l’activitat firal es va reduir i es van perdre més de 6.000 milions, a banda d’uns 50.000 llocs de treball. “Les empreses necessiten fires per fer negoci”, va dir.

LA FRASE

Estem en una fase en què ens fixem tots com a prioritat la recuperació econòmica
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

LA DATA

9.10.2021
S’estrena
el Girocòmic, la primera fira que es fa al Palau Firal després de 20 mesos sense activitat d’aquest tipus.

La Fira de Mostres, en marxa

A hores d’ara, el calendari de Fira de Girona ja té tres esdeveniments marcats: el Girocòmic –que es farà el 9 i 10 d’octubre–, la Fira de Mostres –del 28 d’octubre a l’1 de novembre– i el Fòrum Gastronòmic –previst del 13 al 15 de març de l’any que ve.

Pel que fa a la Fira de Mostres, que l’any passat va ser suspesa pocs dies abans arran de l’empitjorament de la situació epidemiològica, l’alcaldessa només va avançar ahir que hi ha “bones dades que ajuden a pensar que la recuperació va bé”, però no va donar més detalls sobre nombre d’empreses interessades, etc. “Estem satisfets i amb molt bones perspectives”, es va limitar a dir.

A banda d’aquestes tres fires confirmades, n’hi ha tres més en què s’està treballant: una vinculada al circ, una de Blockchain i una altra edició del Waste in Progress –el congrés sobre residus que ja s’ha celebrat en diverses ocasions a Girona.

A Girona, el 2019 es van celebrar 19 activitats, entre fires, congressos i altres esdeveniments. Del total d’esdeveniments, 12 els van organitzar promotors externs i set el mateix organisme de Fira de Girona, i 11 van ser fires o fires mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona