Economia

El centre logístic d’Amazon al Far d’Empordà, el 2022

La construcció de la nau, al polígon Logis Empordà, avança segons el previst perquè estigui en servei l’any vinent

Serà la dotzena infraestructura de l’empresa a Catalunya, i la primera a Girona

Amazon, el gegant de les compres virtuals, va anunciar ahir que posarà en marxa el nou centre logístic del Far d’Empordà l’any vinent. Les obres, a càrrec de la constructora Sacyr, continuen avançant de pressa, i l’empresa destacava, en un comunicat, que serà el primer centre logístic que explotaran a les comarques gironines. L’arribada d’Amazon a la zona econòmica entre el Far i Vilamalla suposa la urbanització de 72 hectàrees, de les quals 49,1 seran sòl privat per ubicar-hi empreses. L’adaptació del polígon, que actualment té 21 hectàrees urbanitzades i aplega empreses com ara GM Food, arriba en paral·lel al compromís ja en marxa de la Generalitat de fer arribar el tren d’ample europeu per potenciar-hi el trànsit ferroviari europeu.

La nova nau s’afegirà a les altres tres grans plataformes de què disposen a Catalunya: al Prat de Llobregat, Martorelles i Castellbisbal, en xarxa amb l’altre centre de distribució a Barberà i set estacions més al Vallès, el Barcelonès i el Camp de Tarragona. En total, amb el del Far d’Empordà, dotze centres al conjunt del país.

La nau s’està construint en uns terrenys de 85.000 metres quadrats dins del Logis Empordà i al terme del Far d’Empordà. Segons l’alcalde, Jaume Arnall, és “una molt bona notícia” per al poble i també per a la comarca de l’Alt Empordà i la demarcació de Girona. Arnall creu que l’empresa de comerç electrònic servirà per posicionar la comarca com un “important node logístic” que, a més, vindrà acompanyat de la creació de “centenars de llocs de treball” directes i indirectes. Per Arnall, és bo per dinamitzar l’economia al territori i obrirà noves oportunitats laborals als habitants de la comarca.

LA DATA

2022
L’any vinent
Amazon compta que entrarà en servei el nou centre logístic de la companyia al Far d’Empordà, el primer a la demarcació.

LA XIFRA

200
llocs de treball
nous preveuen que generi la instal·lació, per a la qual han reforçat l’oferta de FP a la comarca.

FP reforçada per cobrir vacants

Les previsions són que el nou centre logístic generi uns 200 llocs de treball a l’Alt Empordà, notícia que ha fet que els municipis de l’entorn activin i ampliïn places en graus de formació professional adreçades al sector logístic. De moment, aquest curs ja s’oferirà un cicle formatiu de grau superior a l’institut Cendrassos de Figueres, de transports i logística. L’objectiu és que els alumnes estiguin millor preparats per aspirar a un lloc de treball al magatzem. L’empresa afirma que actualment genera 12.000 llocs de treball a tot l’Estat espanyol, i la previsió és arribar als 15.000 treballadors fixos a final d’aquest 2021. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ja avançava al febrer que “aquests grans centres de treball no serviran de res al territori si no formem professionals que hi puguin treballar”, i per això la capital comarcal ja va activar una taula sobre la formació professional, liderada per l’Ajuntament i amb representants de l’Associació per la Promoció dels Oficis, el Consell Comarcal, de Promoció Econòmica de la ciutat i del SOC de Figueres i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA