Economia

Sant Joan de les Abadesses fa reviure la colònia Llaudet

El vicepresident del govern català i l’alcalde signen dos convenis per a la rehabilitació d’una de les naus per crear-hi un centre d’interpretació

També s’hi habilitarà un aparcament dissuasiu per pacificar el trànsit local

Hi haurà un aparcament dissuasiu a l’antiga Llaudet

La Generalitat i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han signat dos convenis per a la rehabilitació d’una part de l’antiga Llaudet, per ubicar-hi un centre d’interpretació d’aquesta colònia industrial que va ser clau per a l’economia del municipi i de la comarca del Ripollès. Les obres consistiran en la rehabilitació d’una nau que formava part de l’antiga Fábrica de Hilados y Colonia Industrial de Hilaturas Llaudet SA i la creació d’una zona d’aparcament a la coberta de l’edifici. Ambdues obres seran executades per l’Ajuntament, es basen en un projecte de l’arquitecta Anna Verdaguer i tindran un cost d’uns 800.000 euros, aportats per ambdues administracions.

El primer conveni preveu la col·laboració econòmica i de gestió per a l’execució de les obres del projecte de recuperació del patrimoni cultural i industrial de la Llaudet, amb un cost total de 517.185 euros, 457.277 dels quals seran aportats per l’Ajuntament mitjançant un cofinançament provinent per una banda del projecte d’especialització i competitivitat territorial per la reactivació del patrimoni industrial a Sant Joan i, per l’altra, d’una subvenció de Cultura. L’Incasòl aportarà la quantitat restant. El projecte preveu la rehabilitació de la nau principal, de planta baixa i planta soterrani, i un cobert annex. Les obres potenciaran l’arquitectura de la nau formada per una retícula d’arcs, per destinar-la a museu amb un apartat d’espai de cotreball, emprenedors i creatius, sala de reunions, etc. A la coberta de l’edifici del museu s’hi habilitarà un aparcament dissuasiu per pacificar la mobilitat al centre. Precisament, el segon conveni estableix que aquestes obres seran executades per l’Ajuntament i tindran un cost de 260.000 euros, que seran aportats a parts iguals per l’Ajuntament i l’Incasòl. Els treballs han de servir per a la consolidació de tot l’edifici amb un reforç estructural de la planta subterrània on s’emplaçarà el futur museu i que serà el suport de l’aparcament i també per a la impermeabilització de la coberta que serà el paviment de l’aparcament. Complementàriament, es dotarà d’equips de recàrrega per a vehicles elèctrics, sistema de videovigilància i un punt d’informació municipal, que interactuarà amb la resta de la xarxa d’aparcaments  dissuasius.

Després de signar els convenis, el vicepresident Jordi Puigneró va posar la colònia Llaudet com a exemple de la reindustrialització digital que li cal al país per generar ocupació al territori. “Hem d’evitar ser un país xupa-xup i les eines digitals són la clau per al reequilibri territorial i per al futur del país”, va dir, tot recordant les dues empreses i la demanda de sòl al polígon de la nova Llaudet urbanitzat per l’Incasòl.

L’alcalde, Ramon Roqué, va destacar la feina conjunta entre administracions que ha reforçat l’aposta per la reindustrialització que s’està duent a terme a la comarca del Ripollès.

Un bé del patrimoni del país

La Colònia Llaudet és una antiga colònia tèxtil situada a la vora del riu Ter, inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya com a bé cultural d’interès local. Està integrada per tres grups d’edificis alineats, de planta baixa i tres pisos, amb cobertes a dues vessants. A més de la fàbrica i de la casa del director, disposa de dos conjunts de blocs d’habitatges dels treballadors, de l’església i d’altres serveis habituals d’aquestes colònies. Té un total de 6,5 hectàrees i, amb els terrenys adjacents, formen un conjunt de 13 hectàrees amb 44.000 m² de sostre repartits en dotze parcel·les. Actualment, hi ha instal·lades les empreses Artesania Pirineu i Proterme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona