Economia

tarragona

Igest.res donarà qualitat comercial a hidrocarburs d'activitat industrial

L'empresa situarà la planta en uns terrenys de Basf on tractarà, a partir del primer semestre de l'any vinent, residus d'hidrocarburs i aigües

Igest.res preveu posar en funcionament la planta de valorització de residus el primer trimestre del 2011. Hi invertirà sis milions d'euros i crearà 25 llocs de treball directes i qualificats. La planta es construirà en uns terrenys de la zona sud del polígon de BASF a Tarragona, una situació que beneficia la inversió en relació amb les sinergies que pot establir amb el sector al qual donarà servei.

La planta tindrà dues línies de tractament: valorització d'hidrocarburs i tractament d'aigües i solucions, residus provinents d'activitat industrial o de les descàrregues de les sentines dels vaixells. Per mitjà de tractaments biològics i fisicoquímics es recuperaran els hidrocarburs per a la posterior comercialització, es reutilitzaran les aigües descarregades de contaminants i els residus resultants es portaran a una planta de tractament final. L'empresa va donar ahir el tret de sortida de la instal·lació amb la col·locació de la primera pedra, amb el contracte d'establiment, tres edicions de la premsa local i un joc de vuit monedes d'euro. A l'acte, va assistir-hi el director general i el conseller delegat d'Igest.res, Carlos Rovira i José Maria Ortiz de Zárate, respectivament; el màxim responsable de les activitats de BASF a l'Estat i al sud d'Europa, Erwin Rauhe, i l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz.

LA XIFRA

7.500
metres quadrats
ocuparà la planta que es construirà en terrenys industrials de BASF. Igest.res no descarta ampliar l'activitat amb un altre projecte fins ocupar 15.000m².

LA XIFRA

30
mil tones
serà la capacitat de tractament de la planta: 15.000 tones de valorització d'hidrocarburs i 25.000 tones de depuració d'aigües industrials.

Una empresa de capital tarragoní i basc

Igest.res és una empresa de nova creació amb capital, al 50%, de la tarragonina Ecojet SL i la basca Lezama. La sòcia local del projecte es va crear el 1992 i es dedica a la neteja industrial tecnificada, a la gestió i transport de residus d'empreses del sector químic, petroquímic i energètic. Així mateix, fa transport i gestió integral dels residus industrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona