Economia

Xaloc facilita un terminal de venda per pagar impostos

La desaparició d’oficines bancàries en molts pobles complica els pagaments

Amb aquest dispositiu els ajuntaments poden cobrar amb targeta bancària

Xaloc, l’organisme autònom de la Diputació de Girona, facilita als ajuntaments el pagament dels impostos mitjançant un terminal punt de venda (TPV). Aquest és un servei addicional que ofereix l’organisme de forma gratuïta amb la voluntat de facilitar, d’una banda, el pagament dels impostos als ciutadans i, de l’altra, la feina als empleats públics dels ajuntaments. D’aquesta manera, segons Xaloc, es dona resposta a la progressiva exclusió financera que viuen alguns municipis de les comarques gironines.

El TPV permet als ajuntaments acceptar pagaments a través de targeta bancària. Juntament amb el terminal, Xaloc facilita un lector, un dispositiu que mitjançant un raig làser llegeix un codi de barres i introdueix la informació a l’ordinador. Aquesta eina agilitza les gestions a través del simple escaneig d’una etiqueta per fer-ne el registre i redueix els errors gràcies a l’exactitud que ofereix la tecnologia làser.

Un dels municipis que utilitzen aquesta eina és l’Ajuntament de Terrades. L’alcalde, Isidre Felip, va remarcar la millora que ha suposat aquest mitjà per a l’Ajuntament i els veïns, durant la reunió que va mantenir ahir al matí amb el president delegat de Xaloc Jordi Camps, i el gerent de l’organisme, Josep Manel Roson. La reunió s’emmarca en les visites que es fan a diferents pobles de les comarques gironines per tractar sobre les delegacions i copsar de primera mà les necessitats dels ajuntaments en matèria de tributs.

Actualment, un total de tretze municipis disposen d’aquest dispositiu, ajuntaments que tenen delegada en Xaloc la gestió de la recaptació executiva o voluntària, com també la delegació de les multes i les sancions. Després d’un any de funcionament, els resultats indiquen que la valoració d’aquest servei és molt positiva. A més, és una eina que també s’utilitza a les oficines territorials de Xaloc des del 2019.

Tal com va expressar el president delegat Jordi Camps, “cal donar resposta a les necessitats que sorgeixen fruit del despoblament en els municipis, i a les conseqüències que això comporta, com és la desaparició dels serveis d’oficines bancàries”. “A Catalunya, dels 947 municipis, 467 no disposen de cap oficina bancària, i això deixa un 3,2% de la població catalana sense accés a una entitat financera”, va assenyalar. Al llarg d’aquest any està previst oferir aquest servei a més municipis de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina

MANRESA
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS