Economia

Salgado afirma que la retallada de Foment portarà beneficis ràpids

La ministra diu que l'aturada d'obres públiques a Catalunya és només un petit parèntesi

Afirma que “no és preocupant” el resultat d'algunes caixes catalanes en les proves del Comitè de Supervisors Bancaris Europeus

La ministra d'Economia i Hisenda i vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, ha manifestat que la retallada del ministeri de Foment en obres públiques anunciat pel seu titular, José Blanco, és “un petit parèntesi” que reportarà beneficis ràpids a l'economia espanyola.

En una entrevista a COM Ràdio, Salgado ha explicat que la mesura anunciada pel Govern per retallar la despesa pública, i que ha suposat la paralització de cinc grans infraestructures a Catalunya, respon a la “prioritat de reducció del dèficit espanyol”, i ha defensat que els seus beneficis “començaran a notar-se aviat”.

El ministeri de Foment va informar dijous passat de la cancel·lació de 32 obres de carreteres i alta velocitat ferroviària (AVE) de més d'un milió d'euros cadascuna, de les que 18 seran totalment rescindides i en un futur licitades amb altres criteris, mentre que en reprogramarà 199, la consecució de les quals es demorarà d'1 a 4 anys.

Les comunitats on tocarà en més mesura aquestes retallades són Catalunya, Castella i Lleó, Cantàbria i Aragó, mentre que Canàries, Castella-la Manxa, Navarra, Balears, La Rioja i País Basc no veuran cancel·lades cap de les obres que Foment porta a terme en els seus territoris.

En total es rescindirà el 2,7% dels 1.116 contractes d'obra nova de més d'un milió d'euros que té en marxa el Ministeri de Foment, mentre que es reprogramarà l'execució del 17% dels contractes, amb què seguiran el curs previ a l'ajust pressupostari el 80% de les obres.

“El més important és sortir de la crisi com més aviat millor, i això exigeix esforços compartits”, ha insistit la vicepresidenta econòmica en defensa d'aquesta retallada.

La vicepresidenta no considera preocupant que algunes entitats bancàries catalanes hagin suspès les proves de resistència en un suposat d'extrema crisi. “ Al'escenari previsible totes les caixes d'estalvis, les més petites i totes les que estan a Catalunya i amb processos de fusió superen aquest 6% que ha posat com a referència el comitè de supervisors bancaris”. A més, ha recordat que “l'exigència legal és d'un 4%, per tant, amb aquest 6% s'ha posat el llistó molt alt i un escenari molt advers que no es produirà.”

La vicepresidenta ha afegit que “si Caixa Catalunya, amb el conjunt de caixes amb les que s'està fusionant, o l'altre grup de caixes , o qualsevol que no ha superat aquest 6% desitja capitalitzar-se ara ja pot anar al mercat privat, amb accions amb drets polítics, però també al sector públic, ja que el FROG el tenim disponible.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El Barcelona Wine Week (BWW) ocuparà dos pavellons a la Fira

Barcelona

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona