Economia

La plantilla del BBVA a Catalunya tanca vora el 60% d’oficines al país per protestar contra l’ERO

Desenes de treballadors es concentren a Barcelona en una jornada que els sindicats qualifiquen d’“èxit”

La plantilla del BBVA a Catalunya ha tancat al voltant del 60% d’oficines al país, amb un 45% de la plantilla seguint la jornada de vaga, segons dades facilitades a l’ACN per fonts de l’empresa, contra l’ERO que afecta vora 3.800 empleats al conjunt de l’Estat, dels quals 467 són recol·locacions i la resta acomiadaments.

L’acció de protesta d’aquest dimarts –convocada pel SEC, CGT, UGT i SCAT– ha estat “tot un èxit” –segons els sindicats han tancat un 90% de les oficines– i està previst que s’allargui tot el dia. En paral·lel, desenes de treballadors s’han concentrat a la plaça Antoni Maura de Barcelona, en el que ha estat una prèvia de cara a la pròxima concentració.

Aquest dimecres, està previst que la capital catalana sigui l’epicentre d’una manifestació que reuneixi a tota la plantilla del banc a Catalunya.

Segons el Sindicat d’Estalvi de Catalunya (SEC), la vaga d’aquest dimarts ha tingut un ampli seguiment en bona part del territori. Les primeres dades facilitades per l’organització apunten que almenys una quinzena de grans ciutats han tancat totes les seves oficines. A la llista apareixen localitats com Sabadell, Badalona, Granollers o Mataró, entre d’altres. En total, el BBVA compta amb 656 oficines a Catalunya.

Per altra banda, desenes de treballadors s’han concentrat a la plaça Antoni Maura de Barcelona, davant l’antiga seu de Caixa Catalunya i punt de trobada habitual de la plantilla, per tornar a reclamar una millor en les condicions de sortida i una reducció en el nombre de persones afectades per l’ERO. La manifestació ha començat a les 11.00 h i s’ha allargat fins a les 13.00 h, en el que serà una prèvia de la concentració de demà.

De cara a aquest dimecres, els sindicats han convocat un acte de protesta al mateix punt que es preveu “multitudinari”. Hi està convocada tota la plantilla del banc a Catalunya, i des dels sindicats asseguren que ja hi ha diversos autobusos reservats des de diferents punts del país per fer arribar bona part de la plantilla a la capital catalana.

La direcció redueix fins a 3.305 els acomiadaments a tot l’Estat i millora les condicions de sortida de l’ERO

El BBVA ha plantejat als sindicats una nova proposta d’ERO per reduir el nombre d’acomiadaments. En la reunió d’aquest dimarts, la direcció el grup ha proposat incrementar fins a 493 les recol·locacions al departament de control remot (CSE), fet que situaria la xifra d’acomiadaments en 3.305 a tot l’Estat. En paral·lel, l’empresa ha presentat una nova millora de les condicions de sortida, reduint a deu –abans quinze- els anys d’antiguitat per rebre indemnitzacions. Els sindicats insisteixen que la proposta és “insuficient”, especialment en territoris com Catalunya, on el nombre d’empleats de més de 55 anys representa un percentatge molt baix del total de la plantilla. “Estem abocant a les persones a un acomiadament en tota regla”, defensen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA