Economia

COSTA BRAVA

La meitat dels allotjaments oberts a la Costa Brava

La demanda és desigual segons la zona

S’esperen ocupacions del 80% a la Costa Brava Centre

A Lloret de Mar, on el client tradicional és l’estranger, l’ocupació serà testimonial

La supressió del confinament comarcal ha reactivat el sector turístic de la Costa Brava. Fins fa dues setmanes, bona part dels empresaris no es plantejaven obrir els establiments de cara a aquesta Setmana Santa per por de no tenir clients. Entre dissabte i dilluns de la setmana passada, però, i sorprenentment per al mateix sector, l’allau de trucades i de reserves va ser “de bojos”, i alguns dels hotels més petits i, sobretot, les cases rurals ja van quedar pràcticament plens a principis de setmana.

Però el sector turístic a la Costa Brava no treballarà a ple rendiment. Primer, perquè no tots els establiments estaran oberts (obren pocs hotels grans i el 40% dels càmpings), i perquè la demanda és desigual segons la zona. A la Costa Brava Centre, per exemple, on hi haurà més de la meitat dels hotels oberts, s’espera una ocupació de fins al 80% i, en canvi, a Lloret de Mar, tot i que la destinació té un 20% de públic català, sense el turista estranger de moment només obriran una desena dels 127 hotels que hi ha actualment. “Obriran els hotels familiars i de petites dimensions de cara a Setmana Santa”, va explicar el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras. La resta d’hotels estan en espera de veure si s’aixeca el confinament perimetral de Catalunya o no.

El 40% dels càmpings

L’aixecament del confinament comarcal ha animat el 40% dels establiments de l’Associació de Càmpings de Girona. Són, en total, una trentena de càmpings, dinou dels quals estan ubicats a la costa i deu, a l’interior. El gerent de l’associació, Ward Wijngaert, ha explicat a l’ACN que arran de la flexibilització de les restriccions han rebut una veritable “explosió” de reserves. “Des de l’anunci i fins avui, els càmpings que tenien anunciada la reobertura han pogut anar esgotant les places en bungalous, però les reserves en parcel·les van més lentes, perquè són un perfil de client que se sol esperar per assegurar-se que farà bon temps”, comenta Wijngaert.

Turisme rural a l’alça

Pel que fa als establiments de turisme rural, ara ja tenen una ocupació del 80% a l’interior i del 60% a la costa i, segons preveu el president de l’Associació Turisme Rural Girona, Ramon Corominas, aquesta Setmana Santa es podria arribar a la plena ocupació, “i no només durant el cap de setmana”. Des del sector, demanen que s’aclareixi la normativa, ja que hi ha molts establiments de més de deu persones que no saben si poden obrir.

Apartaments a punt

Des de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) de les comarques gironines, asseguren que està augmentant el volum de reserves. Actualment els establiments ja tenen entre un 15% i un 20% de les places reservades i les primeres previsions assenyalen que un 70% dels establiments ja estaran oberts. I, de cara a l’estiu, el sector està rebent reserves de client català, però també d’estranger (belgues, alemanys i francesos). La vicepresidenta de l’ATA, Ester Torrent, però, fa una crida a la calma, perquè, a causa de la pandèmia, han hagut de flexibilitzar les polítiques de cancel·lació i això fa que fins a l’últim moment no es puguin concretar les reserves que hi ha.

LES FRASES

A Lloret de Mar obriran els hotels familiars i de petites dimensions
Enric Dotras
PRESIDENT DEL GREMI D’HOSTALERIA DE LLORET DE MAR
Els càmpings han pogut anar esgotant les places de bungalous
Ward Wijngaert
gerent de l’associació de CÀMPINGS DE GIRONA
De cara a l’estiu, els apartaments ja reben reserves de clients estrangers
Ester Torrent
GERENT DE L’ASSOCIACIÓ TURÍSTICA D’APARTAMENTS

Reclamen lliure mobilitat dels ciutadans vacunats

El sector turístic de les comarques gironines reclama la lliure mobilitat de tots els ciutadans que estiguin vacunats. Aquesta petició ja s’ha fet arribar al govern de la Generalitat perquè la traslladi al de l’Estat, però ara que s’acosta Setmana Santa i que una part del sector depèn molt del turisme estranger, que pel tancament perimetral no pot viatjar fins a Catalunya, aquesta reclamació s’ha intensificat. Uns 220 milions de persones d’arreu del món ja han rebut almenys una dosi de les vacunes, i “una part important de les quals ja podria viatjar”. És per això que el sector, a través de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, ha fet la petició oficial i s’està animant perquè “les altres federacions catalanes s’afegeixin a la reclamació”. “Oi que acceptem persones amb un passaport de qualsevol país del món? Doncs podem fer el mateix amb el certificat de vacunació”, diu Dotras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida