Economia

Mesoestetic va créixer un 9% l’any 2020

El laboratori de cosmètica mèdica i medicina estètica va assolir unes vendes de 36 milions d’euros, el 85% de les quals als mercats exteriors

El laboratori de cosmètica mèdica i medicina estètica mesoestetic va tancar l’any 2020 amb una facturació de 36 milions d’euros, amb un 9% d’increment.

Val a dir que durant els mesos de la pandèmia, la companyia va patir un decreixement del 23%, però durant el segon semestre va aconseguir recuperar-se i tancar l’any en positiu. Segons Jon Carles Font, president de mesoestetic Pharma Group, “aquests resultats són conseqüència de l’adaptació diària a un entorn imprevisible per part de tota la companyia, i per l’esforç de mirar sempre al futur i seguir invertint el que havíem previst per construir sobre els nostres punts forts.” La companyia amb seu a Viladecans (Baix Llobregat) inverteix cada any més del 40% dels beneficis en R+D+I. El pressupost de despeses d’enguany serà el de més volum de la història de la companyia, tot superant els 20 milions d’euros, i el departament d’R+D+I incrementar+a la seva inversió en més de 800.000 euros, respecte del 2020. L’any passat va invertir més de 240.000 euros en automatització de la fabricació i logística de magatzem i 250.000 euros en ampliació d’oficines, donat que l’empresa va ampliar l’any passat la seva plantilla en 20 persones.

La companyia ha consolidat el seu perfil d’empresa exportadora, amb un 85% de les vendes que es localitzen als mercats exteriors, a un conjunt de 92 països. El 2020 va obrir mercat a vuit mercats nous, entre els que destaca Polònia, país que servirà de hub per entrar a tota l’Europa de l’Est.

La companyia compta amb quatre unitats de negoci (tractaments domiciliaris, professionals, medicina estètica i equips de medicina estètica) i més de 300 referències. L’any passat va ampliar el seu catàleg amb nous productes sanitaris i d’ús domiciliari. Val a dir que la categoria domiciliària va assolir un creixement destacat a causa del confinament total i parcial i, en conseqüència, els tancaments dels centres mèdics i estètics provocats per la pandèmia.

Enguany, mesoestetic ha fet canvis en la seva directiva, i el fundador de l’empresa, Joan Carles Font, deixa la direcció per assumir la presidència. A partir d’ara, hi haurà al capdavant un comitè de direcció format per Carles Font -responsable de desenvolupament de negoci i comerç exterior-, Xavier Font -assessor legal- i David Caña -responsable de control de gestió i desenvolupament d’organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona