Economia

Catalunya, de tornada a Alemanya

El prestigiós club automobilístic alemany ADAC dedica tres de les seves revistes a Catalunya

«Cadaqués és un dels atractius per al foraster. Els carrers empedrats, la lluminositat de les flors, les cases, els apartaments i les botigues. És un antic poble de pescadors que ha influït en l'obra d'artistes com ara Pablo Picasso i Federico García Lorca.» Aquestes frases han estat extretes d'una de les tres revistes que el prestigiós club automobilístic d'Alemanya ADAC, que té 17 milions de famílies afiliades, ha decidit dedicar a Catalunya. Una d'aquestes publicacions, l'ADAC reisemagazin, ha estat dedicada íntegrament a Catalunya –162 pàgines– i té una tirada inicial de dos milions d'exemplars.

L'objectiu d'aquesta promoció és, segons explica Siegfried Heinze, representant a l'Estat de les publicacions de l'ADAC, aconseguir portar a Catalunya més turisme alemany perquè aquests darrers anys ha patit un descens provocat principalment per la crisi econòmica. Al parer de Heinze, una publicació com aquesta pot fer decidir molts alemanys a tornar a Catalunya perquè el turisme «viu d'emocions» i el que vol és veure-ho publicat i, després, si cal, farà la reserva a través d'internet.

Dedica espais a Barcelona, que la qualifica com un lloc amb contrastos: «Barcelona brilla en els rols més diferents, alguna vegada venerable i silenciosa i d'altres embogida i sorollosa.» En destaca la Rambla, de què diu que «és un autèntic museu a l'aire lliure pel qual l'Ajuntament podria exigir fer pagar entrada».

En l'ADAC reisemagazin fa un repàs acurat de la Katalonien, parla de Montserrat, dels vins, del Barça, la natació sincronitzada amb Gemma Mengual, Dalí, la sardana i els castellers i fins i tot hi dedica un espai als pastissers i a la mona de xocolata, entre d'altres. La gastronomia i els seus cuiners també hi tenen un reconeixement especial, entrevisten el dissenyador Custo Dalmau i com a souvenir anomena la barretina.

La Costa Brava també hi ha tingut cabuda, en les revistes de l'ADAC. Les il·lustra amb fotografies de Lloret de Mar, Sant Pere Pescador, l'Escala, Cadaqués, Pals i la defineix com a «interminables platges de sorra, badies i roques, un lloc ideal per descansar».

Figueres i el museu Dalí és un altre dels llocs destacats: «El museu Dalí atrau milers de persones cada any i és un dels llocs més visitats d'Espanya»; dels aiguamolls de l'Empordà en destaca que és un indret ideal per poder menjar entre flora i fauna; de la ciutat de Girona, «els estrets i empedrats carrers» i un «lloc ideal per quan fa mal temps», i d'Empúries, que és una antiga troballa romana.

Parlen també de Salou i Tarragona, de què destaca que «els romans van deixar petjada a l'antiga Tarragona», la costa del Garraf i el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

LES FRASES

Pirineus
Val la pena anar-hi per gaudir dels esports i també de l'arquitectura romànica.
Costa Brava
Salvador Dalí va ser de la Costa Brava, la seva terra natal. Milions de turistes busquen any rere any un lloc sota el sol de la Costa Brava i el troben.
Catalunya central
La naturalesa crea art, com ara la formació rocosa de la muntanya de Montserrat. A més, la zona de la Catalunya central té una llarga tradició d'aigües curatives i balnearis.
Costa del Maresme
És especialment on els nens es troben més còmodes, a la zona més tranquil·la de la costa entre Barcelona i la Costa Brava.
Costa del Garraf
Sitges és una de les ciutats més famoses pel seu llegendari carnaval.
Costa Daurada
Platges amples. Cap sol brilla tant a Catalunya com a la Costa Daurada. Allà hi ha Tarragona, un lloc de contrastos: edificis romans, i molts bars de tapes.
Terres de l'Ebre
El Parc Natural del Delta de l'Ebre és el més gran de la costa mediterrània espanyola.

Concurs d'aparadors

Per posar més caliu a tota aquesta gran promoció, l'ADAC, que és una de les editorials més importants d'europa en matèria turística, ha decidit fer una promoció especial i convocar un concurs d'aparadors entre les llibreries alemanyes. Segons el representant a l'Estat espanyol de les publicacions del club automobilístic ADAC, Siegfried Heinze, hi han participat un centenar de llibreries on s'exposa, entre d'altres, la revista, una guia de viatges dedicada exclusivament a Barcelona i el cartell de la promoció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona