Economia

Miquel Avícola obre nous mercats i portarà ous fecundats a l'Iraq i els països de l'Àfrica subsahariana

Les vendes a l'exterior de l'empresa ja suposen un 71% de la producció

El procés de producció de Miquel Avícola comença amb la posta d'ous en alguna de la cinquantena de granges que l'empresa té repartides arreu de Catalunya. A totes hi ha cap a mig milió de gallines reproductores, és a dir, que produeixen ous fèrtils d'on naixeran pollets. Tan bon punt els ous fecundats surten de les gallines, es col·loquen en safates d'incubació, es desinfecten i s'envien a la planta de Palol de Revardit. «La clau és aconseguir un alt percentatge d'ous fèrtils, o sigui, controlar tot el procés de tal manera que, de cada cent ous, en puguin sortir 90 pollets», va dir el gerent Jordi Stoka.

Un cop les safates entren a la planta de Miquel Avícola, els ous tenen dues sortides. La majoria, abans no en surti el pollet, es destinaran a l'exportació o es vendran arreu de l'Estat. I només un de cada cinc ous passarà a la sala d'incubació, on se li controlarà la temperatura i la humitat per afavorir que al cap de pocs dies neixi un pollet.

Actualment, Miquel Avícola processa entre 1,2 i 1,6 milions d'ous fecundats a la setmana. D'aquests, un 80% surten de la planta poques hores després d'arribar-hi. Un 71% es destinen a l'exportació i el 9% restant es venen arreu de Catalunya o l'Estat. La resta d'ous s'incuben a Palol de Revardit i, al cap de 21 dies, quan els pollets trenquen la closca, s'envien a granges d'engreix.

En els últims anys, Miquel Avícola ha fet una clara aposta per les vendes a l'exterior. Exporta a diversos països europeus com ara Portugal i França, al nord d'Àfrica –al Marroc i Algèria– i a altres països com ara Líbia, l'Iran i Rússia. Pels pròxims mesos, la intenció de Miquel Avícola és continuar ampliant mercat cap a l'Iraq i els països de l'Àfrica subsahariana. Per poder operar en aquestes noves destinacions, però, l'empresa haurà de superar dos esculls: d'una banda, el tipus financer i, de l'altra, que no hi ha connexions per arribar amb avió a aquestes destinacions.

Augmenta la facturació

L'empresa del Pla de l'Estany preveu incrementar un 15% la facturació en el tancament de l'exercici del 2010. El gerent de Miquel Avícola indica que l'empresa ha notat la crisi, sobretot en el mercat estatal. «Pel que fa a les exportacions i als mercats tercers, fins i tot augmentem la nostra facturació», va dir Stoka, que hi va afegir: «Allà la crisi és estructural i, com que no han tingut crisi de la construcció, s'hi pot operar bé.» Per contra, però, les vendes al mercat estatal sí que s'han ressentit amb l'arribada de la crisi econòmica «perquè, sobretot, hi ha molta falta de liquiditat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid