Economia

La sud-coreana Smilegate obre un estudi de disseny de videojocs a Barcelona

La companyia, un dels principals desenvolupadors de vídeojocs d’Àsia, vol fer de Barcelona la seva central des de la qual expandir-se al mercat europeu

L’empresa sud-coreana Smilegate , un dels principals desenvolupadors de videojocs d’Àsia, ha inaugurat a Barcelona un estudi on es dissenyaran videojocs triple A, i que centralitzarà el seu seu creixement al mercat occidental.

L’estudi de Barcelona, en què hi treballaran 35 persones, es dissenyaran videojocs triple A, és a dir, els que tenen una qualitat gràfica, de disseny i guió més elevada, i que acostumen a tenir continuïtat a través de nissagues i s’acaben adaptant en pel·lícules o sèries televisives.

D’acord amb el CEO de Smilegate Barcelona, Yongil Kim, l’objectiu de Smilegate a Barcelona és situar-se “com un estudi d’èxit de videojocs de món obert i triple A”. Per al representant de l’empresa coreana, “la creació d’un nou estudi de desenvolupament de videojocs que té per objectiu desenvolupar un joc de món obert de qualitat triple A suposa un pas endavant per a Catalunya a l’hora d’establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents”. “La presència del grup Smilegate a Catalunya, essent un líder a Àsia, tindrà un gran impacte per a l’economia catalana i un creixement per al sector dels videojocs a l’estat espanyol”, afirma.

A Barcelona, Smilegate compta amb un equip de desenvolupadors d’arreu del món especialitzats en àrees com la tecnologia, el disseny i l’art aplicades als videojocs. L’empresa preveu augmentar la seva plantilla durant el 2021 i traslladar-se a unes oficines més grans. “També significa una reactivació a nivell de talent, ja que tots els professionals formats a Barcelona en aquest àmbit tindran també l’oportunitat de treballar en aquesta indústria al nostre estudi sense haver de viatjar a altres països on es desenvolupen jocs triple A”, assegura Kim. “La cultura vibrant i jove de Barcelona juntament amb un magnífic teló de fons d’història, és una combinació molt poderosa i inspiradora”, explica. Per a Kim, “la ciutat està oberta a la creativitat i dona suport a les industries culturals com la nostra, mitjançant infraestructures fortes i una gran qualitat de vida”.

Fundada l’any 2002 i amb seu central a Corea del Sud, Smilegate té una plantilla global de 2.500 treballadors. L’empresa es troba actualment en un procés d’expansió amb oficines als Estats Units, Xina, el Sud-Est Asiàtic i Europa. Especialitzada en el desenvolupament i gestió dels videojocs des de la seva creació fins a la seva venda al públic, l’empresa és creadora del videojoc CROSSFIRE, un dels més populars al món amb més de mil milions de jugadors i unes vendes que superen els 10.500 milions de dòlars (8.900 milions d’euros aproximadament). També ha desenvolupat altres videojocs reconeguts com el blockbuster MMORPG, Lost Ark, i el joc per a mòbil Epic Seven. Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ. Com diu el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, el fet que “una gran empresa com Smilegate triï Barcelona per establir-s’hi posa de rellevància els actius com a hub digital reconegut internacionalment i com un pol de talent per a sectors punters com ho és el dels videojocs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA