Economia

El nombre de matriculacions de vehicles puja un 57% al maig a la demarcació, fins a arribar a 1.393

En l'acumulat de l'any, les vendes de cotxes i tot terrenys van augmentar un 52,4%

L'augment de vendes de vehicles al maig va ser degut principalment a les vendes de tot terrenys, que van augmentar un 137,7%, fins a les 214 unitats. També es van incrementar les adquisicions de turismes, un 47,7%, fins a arribar a les 1.179 matriculacions.

Per demarcacions, Girona va concentrar el 9,2% de vendes registrades, amb 1.393 unitats matriculades, darrere de Barcelona (11.393 unitats). Pel que fa a Tarragona, amb 1.301 unitats venudes, va experimentar un augment del 57,5% en les vendes, i Lleida, un 62,2% (675 unitats).

Pel que fa a les marques més venudes a les comarques gironines, en l'acumulat de l'any encapçala el rànquing de matriculacions la casa Seat, amb 575 matriculacions, seguida de les firmes Volkswagen i Citroën, amb 554 i 532 unitats venudes, respectivament. Les marques Peugeot i Nissan, amb 527 i 466 unitats venudes, respectivament, han estat representatives i han ocupat el quart i el cinquè lloc entre les més demanades a la demarcació. Les segueixen en volum Renault i Opel, amb 465 i 461 unitats, respectivament.

El president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, tem que a partir del juliol les vendes baixin perquè s'estan acabant els ajuts i també per la pujada de l'IVA.

El preu del vehicle de segona mà

El preu mitjà del vehicle de segona mà a Girona va caure un 11,2% durant el mes de maig, fins a situar-se en 11.458 euros, segons les dades recollides per la plataforma de vehicles per internet Autoscout24. A l'Estat espanyol, els preus van baixar un 2%, fins als 11.764 euros.

Paguen al comptat

Les restriccions de crèdit imposades per les entitats financeres han obligat el 75% dels catalans a pagar al comptat els vehicles de segona mà, segons un informe elaborat per Ganvam. Pel que fa al conjunt de l'Estat, aquesta dada baixa fins al 67,7%. L'informe –elaborat entre 700 compradors i potencials compradors de cotxes de segona mà– revela que entre 2007 i 2009, és a dir, des que va començar la crisi, les compres en metàl·lic van augmentar un 16%, mentre que les finançades van caure per sobre del 14%. Segons Ganvam, la forma de pagament més habitual a l'hora de comprar un vehicle usat és al comptat per a set de cada deu usuaris, amb diners procedent dels estalvis, respecte a tres de cada deu que opten pel finançament del banc (52,7%) i financeres (36,3%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona