Economia

Les cambres es renoven

Les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Tortosa completen la renovació dels òrgans de govern amb l'elecció dels presidents

Els pronòstics es van complir i els presidents de les cambres de comerç de Tarragona, Tortosa i Reus van renovar ahir en el càrrec en els propers quatre anys. Així doncs, les corporacions camerals continuaran sota els mandats d'Albert Abelló, a Tarragona; Isaac Sanromà, a Reus, i José Luis Mora, a Tortosa. Per la seva banda, Marcel·lí Morera està previst que faci el mateix a la Cambra de Comerç de Valls, que es constituirà el dia 16 de juny.

Els presidents de les quatre cambres del Camp de Tarragona i de l'Ebre formaran part del Consell de Cambres de Catalunya i del Consell Superior de Cambres de l'Estat espanyol, que també renoven els s òrgans de govern. Les cambres també quedaran representades al consell català per mitjà dels representants de les comissions sectorials.

Els tres presidents electes han coincidit a dir que les cambres han de ser «més útils que mai» a les empreses del territori, segons paraules d'Albert Abelló i que han de prioritzar la creació d'empreses. Abelló serà el president del 125 aniversari que l'any vinent celebra la cambra de Tarragona. La Cambra de Reus celebra el mateix aniversari i Sanromà va destacar la necessitat d'«ajudar» a potenciar la internacionalització i promoure l'aeroport. Pel president de la Cambra de Tortosa, el repte dels pròxims anys serà l'ampliació de l'àmbit cameral a la Ribera i la Terra Alta.

Continuïtat d'Abelló

L'equip del comitè executiu que acompanyarà Albert Abelló els pròxims quatre anys està format pels vicepresidents Josep Martí, Andreu Suriol i Joan Pedrerol; el tresorer, Ramon Marsal; i els vocals, Agustín Domènech, Xavier Garcia, Fèlix González, Josep Graset, Raffaele Olivier, Laura Roigé i Luis Rullan. Albert Abelló ha obtingut el suport de 28 vocals, dels 37 que formen el ple de la Cambra de Comerç de Tarragona. El president ha recordat en el seu discurs que des de la corporació s'insistirà davant l'administració per reclamar el que necessiten les empreses del seu àmbit i, sobretot, «en matèria d'infraestructures».

Sanromà repeteix

Isaac Sanromà, reelegit president de la Cambra de Comerç de Reus per quatre anys més, tindrà al seu costat Xavier Colom, com a vicepresident primer, i Antoni Balsells com a vicepresident segon. La tresoreria l'executarà Miquel Àngel Rodríguez, mentre que els vocals seran Carles Tubella, Blanca Cabré, Antoni Pont, Rosa Rueda, Joan albert Campos i Manel Margalef. Dels 32 membres que conformen el ple, se n'han renovat 12 (el 37%), mentre que del comitè executiu han entrat 4 nous representants, dels 10 que hi ha. Sanromà va dir que «cal buscar l'interès general; no podem treballar individualment».

Ampliació a Tortosa

José Luis Mora va ser reelegit ahir president de la Cambra de Comerç de Tortosa, però amb unes eleccions molt diferents de les de fa quatre anys, en què es van presentar dues candidatures. L'executiu de la cambra l'integren, a més de Mora, tres vicepresidents: José María Chavarría, Miquel Fàbregas i David Brunet i Miquel Antoni Domènech com a tresorer, a més de set vocals. Mora manté l'aposta d'ampliar l'àmbit cameral a la Ribera i la Terra Alta i incorporarà en el ple de la cambra dos empresaris de Rasquera i Ginestar, els únics municipis de la Ribera que són de la Cambra de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona