Cooperal clou els actes del cinquantè aniversari amb l'èxit del model cooperatiu que impulsa

Creada el 1959 per 47 socis, actualment n'agrupa 1.300

El president de la Diputació, Josep Poblet, va descobrir la placa commemorativa dels actes centrals de l'aniversari, que es van celebrar dissabte, amb motiu de la festivitat de Sant Isidre. Poblet va dir de Cooperal que «constitueix la història d'un èxit cooperatiu», bàsica per «projectar l'economia local i comarcal cap al futur».

Agropecuària Cooperal va néixer de la mà de 47 socis el 1959 per donar resposta a la comercialització d'ous als propietaris de granges de posta de la zona. El 1965 es va fundar la secció de crèdit i es va iniciar la fabricació i distribució de pinsos compostos per a l'alimentació animal. La comercialització de cereals es va iniciar a principi dels anys 70 i l'any 2000 va entra en servei l'estació de carburants. A partir del 2004 es van modernitzar les instal·lacions amb una altra línia de la fàbrica de pinsos i una de selecció de cereals.

La cooperativa conrea directament 280 hectàrees amb un valor de collita de 150.000 euros. Santiago Berenguer, director general de Cooperal, explica que es dóna un valor afegit a la collita «amb l'obtenció de llavor certificada» que, com a entitat autoritzada, comercialitza a socis i tercers.

Cooperal ha impulsat diversos processos d'expansió interns, tant per mitjà d'acord o absorció de seccions de cooperatives pròximes o juntament amb altres cooperatives agroalimentàries.

Servei íntegre als associats

La cooperativa s'estructura en cinc seccions: pinsos, ramaderia, agrícola, secció de crèdit i serveis –benzinera, assegurances, servei tècnic i assessorament, agrobotiga, rentador i venda de fertilitzants, entre altres–. L'estructura central de la cooperativa la formen la fàbrica de pinsos i els magatzems, amb seu a Santa Coloma de Queralt, on també hi ha una benzinera i una botiga de productes. La resta de les instal·lacions es troben al Pla de Santa Maria, on Cooperal disposa de les instal·lacions de l'antiga cooperativa i a Sarral, amb un centre de prestació de serveis per als socis amb una superfície de més de 2.000m². Des d'aquest punt, gràcies a acords establerts amb les cooperatives locals, es dóna suport als associats de la Conca de Barberà. Cooperal també té un local comercial a Barcelona, on hi ha la botiga de la Cooperativa Plana de Vic.

Els associats de la cooperativa són principalment dels municipis de la Conca de Barberà i l'Alt Camp i, en menor mesura, de la Segarra, l'Anoia i l'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona