Economia

La gironina KFT Food Technology entra als EUA

Ha tancat un acord per fabricar vuit màquines per al sector de l’alimentació

En només quatre anys el 85% de la seva facturació ja prové de l’exportació

L’empresa KFT Food Technology ha tancat un contracte per a la firma de referència del sector de l’alimentació dels Estats Units per fabricar vuit màquines processadores de carn per un valor de prop d’un milió de dòlars (uns 910.000 euros).

KFT Food Technology, que es dedica al disseny i la fabricació de maquinària a mida per a la indústria de l’alimentació, té la seu al municipi de Cornellà del Terri. La va fundar el 2015 el jove emprenedor Martí Clos, i aquest 2019 ja preveu tancar l’any amb una facturació de 750.000 euros, un 40% més que l’any passat. En només quatre anys, el 85% de la seva facturació ja prové de l’exportació, principalment a l’Amèrica Central, Amèrica del Sud i Rússia, tot i que tenen activitat a tots els continents. Els seus clients són empreses que processen aliments per a supermercats i per al canal horeca.

KFT Food Technology preveu un pla d’expansió per arribar a facturar dos milions d’euros en tres anys. La idea també és augmentar el nombre de distribuïdors –ara en tenen una dotzena–. “Es tracta d’un mercat molt tradicional i les empreses solen tenir el seu proveïdor de confiança”, afirma Clos. Després d’uns anys treballant en el sector de la fabricació de maquinària i amb molts contactes en l’àmbit internacional, Martí Clos va iniciar el seu propi projecte i així va començar i es va especialitzar en el disseny i la fabricació de maquinària a mida per a la indústria alimentària.

La clau del creixement de l’empresa és, segons assegura Clos, “la personalització de les nostres màquines i la millora dels processos per obtenir el màxim rendiment del producte i optimitzar la seva manipulació”. “Les nostres màquines estan adaptades als nous productes que apareixen al mercat”, explica. Això comporta, continua explicant el CEO de KFT, “un risc que assumim, però tenim clar que per poder competir amb les grans empreses cal diferenciar-se”.

La maquinària de KFT Food Technology es ven a un preu d’entre 10.000 i 150.000 euros i fabriquen una mitjana de 20 màquines a l’any.

LA XIFRA

750.000
euros
és la facturació amb què KFT Food Technology preveu tancar aquest any, un 40% més que el 2018.

Tot es fa a la fàbrica gironina

Tot i ser una empresa exportadora, la proximitat és el punt fort de KFT Food Technology i per això es fa tot el procés de producció únicament des de la planta de Cornellà del Terri, on fan tota la cadena, des del disseny de la màquina fins a la soldadura i també tota la part elèctrica i de programació. La companyia té ara vuit treballadors. Un dels aspectes clau d’aquesta empresa és l’R+D, on cada vegada destinen una part més important dels seus recursos.

L’empresa gironina presenta periòdicament els seus últims models de màquines a la fira alemanya IFFA, que se celebra a Frankfurt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona