Vilafranca demana que la Generalitat aposti per la marca turística Costa de Barcelona Penedès

El ple de Vilafranca del Penedès va aprovar dimarts una moció d'ERC en què es mostra el suport de l'Ajuntament a la marca turística aprovada en el marc del Patronat de Turisme de Vilafranca, Costa de Barcelona Penedès. La moció, que va ser aprovada per unanimitat, tensa encara més el debat de la nova marca turística que va ser aprovada fa setmanes en el marc del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès i que substitueix l'actual, Costa del Garraf, per Costa de Barcelona, Mar, Modernisme i Penedès. Quan es va aprovar, a mitjan març, tant els patronats de Turisme de Vilafranca i Subirats com tot el sector del vi van votar en contra de la proposta i van presentar l'alternativa impulsada pel Patronat de Turisme de Vilafranca. La proposta es va aprovar finalment perquè el president del consorci, Lluís Valls, va exercir el seu vot de qualitat per decantar-se per la proposta que es va aprovar.

Fa dies, el conseller Josep Huguet va assegurar en una visita al Penedès que no es renovaria la marca si no hi havia consens. Aquesta ja és la segona moció que arriba als plens de la comarca en suport de la proposta vilafranquina. La primera moció que es va presentar va ser a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia. En aquell moment, però, el text final aprovat es va modificar després de les peticions del PSC. El grup municipal socialista va demanar aprovar una moció en què es demanava una nova marca turística per no fer referència a l'actual. En la moció, ERC reprovava també l'actitud de la presidenta del Patronat de Turisme per haver-se abstingut en la votació.

La moció aprovada a Vilafranca ha estat tramesa a la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, que dirigeix Josep Huguet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.