Economia

Economia

Sanció de 800.000 euros a Terfrisa a Vilamalla

Treball multa l’empresa càrnia perquè tenia 175 treballadors, més de la meitat de la plantilla, com a falsos autònoms

Els sindicats havien denunciat els fets

Treball ha sancionat amb 800.000 euros l’empresa càrnia Terfrisa, amb les instal·lacions a Vilamalla, perquè tenia més de la meitat dels treballadors com a falsos autònoms: 175 dels 269 treballadors ho eren. La sanció és el resultat de diverses inspeccions a les instal·lacions a Vilamalla arran d’una sèrie de denúncies de diversos sindicats, una d’aquestes de la UGT el passat mes de juliol. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la responsable del sector d’alimentació de la UGT, Alícia Buil, considera que la multa és “modèlica” i avança que es personaran a la causa judicial oberta contra Terfrisa per tal de “defensar els drets dels treballadors” que treballaven com a falsos autònoms, mentre la resta de treballadors (94) ara formen part de Grup Cañigueral, l’empresa que ha absorbit la unitat de Vilamalla, després que Terfrisa va presentar concurs de creditors el 29 de desembre passat.

A més d’aquesta denúncia, el sindicat Comissions Obreres també havia denunciat a Inspecció de Treball que les “falses cooperatives” com Agrupació d’Escorxadors, Sociedad de Desarrollo Agropecuario i l’ETT Marlex cedien treballadors a Terfrisa que cobren 45% menys de mitjana que el salari que marca el conveni sectorial i que segons el sindicat “fan unes jornades inhumanes que posen en risc la seva seguretat i salut laboral”. Josep Serra, secretària general de CCOO d’indústria a Girona, explica que reclamen l’alta efectiva al règim general la Seguretat Social dels 175 treballadors d’aquestes cooperatives que operen a Tefrisa i que passin a la plantilla de la principal. “En cas d’acomiadament, per poder cobrar indemnitzacions cal reconèixer la relació laboral d’aquests treballadors amb l’empresa càrnia”, remarca Serra.

No queda clar però, qui pagarà i en quines condicions, la sanció imposada per Treball, perquè Terfrisa arrossega un deute important que va motivar el concurs de creditors i l’adjudicació de l’empresa a Grup Cañigueral pel jutjat mercantil de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona