El PSPV de Castelló proposa a l'alcalde que defenga la implantació d'Ikea al municipi

Els socialistes valoren la possibilitat de la seua ubicació a Parc Castelló

El portaveu del Grup Socialista en l'Ajuntament de Castelló, Juan María Calles, ha proposat hui a l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, que defenga la implantació d'Ikea a Castelló atés que «reuneix les condicions geogràfiques, socioeconòmiques i administratives» per a acollir la implantació d'aquesta empresa al País Valencià.

Segons Calles, la presència d'Ikea a Castelló podria suscitar sinergies amb sectors vinculats a l'àmbit immobiliari, la construcció i la ceràmica i ha remarcat que aquest impacte superaria qualsevol eventual efecte negatiu. El regidor considera que Castelló manca d'un sector del moble representatiu. «En l'àmbit industrial no hi ha presència notòria de fàbriques i el comerç està dominat per la presència majoritària de franquícies del moble que han sigut les veritables responsables de la liquidació del petit comerç, hui en dia residual», ha manifestat.

Sobre els terrenys on podria instal·lar-se Ikea, Calles s'ha referit a Parc Castelló. «Tot i que el seu ús principal no és el comercial, aquest sí que està previst en el pla parcial del parc», ha recordat i ha suggerit que «en tot cas només caldria realitzar una modificació puntual pel que fa a les condicions dels usos i l'edificació en el sòl industrial».

Calles ha instat a l'alcalde a encarregar un estudi a la Cambra de Comerç de Castelló sobre la viabilitat econòmica i la conveniència del projecte. El regidor, però, assegura que podria suposar una injecció econòmica de fins a 250 milions d'euros i la generació de 2.000 llocs de treball durant la seua construcció i altres 2.000 posteriorment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA