Caixa Girona ajorna l'assemblea que havia d'aprovar la fusió, fins que la UE aprovi el FROB

Del vistiplau en depèn el fons de 500 milions per la nova caixa

Els consells d'administració de Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa tampoc no descarten suspendre demà les seves assemblees generals extraordinàries, fins que es tingui notícia de la decisió de la Comissió de la Competència de la UE sobre el fons de reestructuració ordenada bancària (FROB).

El 15 de gener passat els consells d'administració de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa ja van desconvocar les seves respectives assemblees generals extraordinàries. Del FROB n'esperen 1.315 milions d'euros.

L'ajornament s'atribueix a diverses raons. La primera, però no pas la principal, seria l'interinatge en la presa de decisions en què es troba la Comissió de la Competència de la Unió Europea, presidia per l'holandesa Neelie Kroes. De fet, a final de mes aquesta comissió l'ha de presidir Joaquín Almunia, actual comissari d'Afers Econòmics. S'havia dit que Neelie Kroes donaria el vistiplau al FROB abans de marxar.

Les caixes catalanes, que van ser les primeres a moure's i acollir-se al FROB, es refiaven de tenir-lo aprovat a final del 2009 i de poder aprovar la fusió a començaments del 2010. Es va criticar que el retard era fruit de la burocràcia de la Comissió Europea. Fa pocs dies, l'executiu de la UE va retreure que el govern estatal no havia notificat els detalls del FROB. Les entitats financeres catalanes implicades en la fusió estan molestes amb l'actuació de la ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado: malgrat que el govern estatal va aprovar el FROB el juliol, no va fer la notificació a la Comissió de la Competència fins a mitjan gener, gairebé amb set mesos de retard. No es descarta que la Comissió de la Competència decideixi tractar, cas per cas, cada projecte de fusió, en comptes d'aprovar el fons de reestructuració ordenada bancària de manera genèrica.

El consell d'administració de Caixa Girona té convocada reunió ordinària per aquest vespre i es preveu que ajorni l'assemblea si avui mateix les autoritats europees no donen llum verd a la fusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.