El grup Unexporc de Girona afirma que Hisenda ja li deu 3 milions en devolucions d'IVA d'exportacions, des del juny

El gerent del grup Unexporc de Girona, Jens Agerskov, es queixa dels endarreriments en les devolucions de l'IVA de l'Agència Tributària amb relació als productes que exporten. Les empreses paguen l'IVA dels productes, però si es destinen a exportació no han de pagar aquest impost a l'Estat espanyol i l'Agència Tributària el retorna. El gerent d'Unexporc es queixa que des del mes de juny no han rebut les devolucions i calcula que els han de pagar uns 3 milions d'euros. «Abans tardaven cap a un mes a pagar, però ara ens trobem amb aquest endarreriment en un temps com l'actual en què les empreses necessiten més que mai finançament dins el context econòmic actual», destaca Agerskov.

El grup Unexporc té com a socis dos grups càrnics: Càrnica Batallé de Riudarenes i l'escorxador Avinyó del Bages. Els productes que exporta el grup els compra a aquests dos socis.

El delegat de l'Agència Tributària a Girona, Jordi Boixareu, es mostra convençut que el cas d'aquesta empresa actualment és «excepcional». «Hi va haver una modificació del programa de devolucions i es va dotar de més fons», va indicar Boixareu. El delegat de l'Agència Tributària va explicar que fins fa un parell de mesos hi havia un sistema de devolucions anual per a les petites empreses que exportaven, tot i que si es tractava de grans empreses les devolucions ja es feien aproximadament cada mes.

Segons afirma el delegat de l'Agència Tributària a Girona, amb la modificació del programa això ha canviat i ara aquestes devolucions de l'IVA per les exportacions «són molt més ràpides pel conjunt de les empreses». Boixareu va destacar que les devolucions es tramiten des de Barcelona i entén que el cas d'Unexporc s'ha hagut de produir «per algun motiu puntual», tot i que desconeix quin pot ser aquest motiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona