Economia

Una vintena de poblacions celebren la seva festa major

Begur, Massanes, Peratallada, el Port de la Selva, Sils, Tortellà i Caldes de Malavella són alguns dels pobles de les comarques gironines que aquest cap de setmana han gaudit de la festa gran

L’agost és un dels mesos de l’any que concentra una gran part de les festes majors que es fan a la demarcació de Girona. Aquest cap de setmana per exemple s’han pogut viure festes majors o festes d’estiu (que ja són més petites) a Bàscara, Begur, Caldes Malavella, Castelló d’Empúries, el Port de la Selva, Esclanyà, Massanes, Mollet de Peralada, Oix, Palamós (festa major de Sant Joan de Palamós), Pals, Peratallada, Platja d’Aro (de la urbanització Dalmau), Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Llorenç de les Arenes, Sils, Tortellà, Vila-sacra i Vilamacolum.

Totes aquestes han concentrat nombrosos actes per a totes les edats. A Caldes de Malavella, per exemple, la festa va començar ahir amb una trobada de mòduls ferroviaris i de puntaires. També hi va haver un espectacle infantil i un tobogan aquàtic que va tenir molt bona acceptació entre els veïns, sardanes i un sopar informal.

A Begur, la festa major de sa Riera va començar divendres amb el pregó a càrrec de Joan Pi Ventós, l’articulista de la revista municipal Es Pedrís Llarg, i va tractar sobre “visions de sa Riera”. La festa es va perllongar durant tot el cap de setmana am b la celebració de diversos actes populars, com ara sardanes, la pesca de la síndria, curses de sacs, una guerra de globus i un espectacle de màgia. La festa de sa Riera es va recuperar l’any passat a través de l’associació de veïns de sa Riera, després de gairebé 40 anys sense celebrar-se.

Pals ha desplegat aquest cap de setmana tota la riquesa cultural en la seva festa grossa. La festa va arrancar divendres amb el pregó de Xuriguera i Faixedas i el teatre del conegut humorista Peyu, entre altres activitats. La festa, que s’ha allargat tot el cap de setmana –dimecres vinent arrenca la festa gran de la platja de Pals–, ha estat pensada perquè veïns i visitants gaudeixin i coneguin la “vitalitat i la riquesa cultural de la vila”, segons ha assegurat en aquest rotatiu la regidora de Cultura i Festes, Mireia Bonilla.

La festa major d’estiu del Port de la Selva ha inclòs també activitats per a tots els públics: un ofici solemne amb el cant dels goigs de la coral de Sant Climent Sescebes, sardanes, inflables d’aigua, una cercavila de gegants, una batucada i circ al carrer.

Pel que fa a Platja d’Aro, ha inclòs jocs d’aigua, una arrossada popular i una festa de l’escuma.

LA XIFRA

20
festes majors
o festes d’estiu s’han celebrat aquest cap de setmana a la demarcació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona