Economia

Parramon Exportap troba la tecnologia per eliminar la mala olor del tap de suro

L’empresa de taps de Cassà de la Selva incorpora una màquina pionera i dissenyada a Palafrugell en la qual ha invertit un milió d’euros

L’empresa de Cassà de la Selva Parramon Exportap ha introduït una tecnologia pionera a tot l’Estat que permet treure les males olors dels taps de suro. Es tracta d’una màquina dissenyada a Palafrugell, amb un programari desenvolupat per una universitat europea, que detecta aquelles aromes que poden afectar negativament el vi i les elimina. En total, Parramon Exportap ha invertit un milió d’euros en aquesta tecnologia i està en espera que arribin quatre màquines més per agilitzar la producció. El propietari de l’empresa, Francesc Parramon, destaca que fins ara el procés per detectar tricloroanisol (TCA) –conegut com a olor de tap– durava 25 hores i s’havia de fer per mostres. “Ara només triguem tres segons a saber si el tap té aromes negatives i podem analitzar tota la producció”, ha ressaltat. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va visitar ahir les instal·lacions de l’empresa i va destacar la importància d’incorporar la tecnologia en “indústries tan artesanals com ara la del suro”.

Parramon Exportap ja ha començat a vendre a cellers dels EUA gràcies a les garanties que ofereix aquesta tecnologia. Ara mateix l’exportació suposa el 60% dels ingressos de l’empresa. A Catalunya es ven el 15% de la producció, mentre que la resta de l’Estat compra el 25% restant. Europa és el gran mercat exterior de Parramon Exportap. Destaca sobretot Itàlia, que compra taps d’alta gamma, però també altres països com ara Suïssa, Alemanya o França. En total, 800 cellers d’arreu del món embotellen amb taps d’aquesta empresa.

LA FRASE

Ara només triguem tres segons a saber si el tap té aromes negatives i podem analitzar tota la producció
Francesc Parramon

LA XIFRA

1
milió
d’euros ha invertit l’empresa en l’adquisició de la nova maquinària.

Prop de set milions de facturació

L’exportació ha estat un dels aspectes clau, segons el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que recorda que Catalunya és “un referent” en el món del suro, i aquest és un aspecte que els cellers d’arreu tenen present a l’hora de fer negocis amb fabricants catalans. Les bones xifres també s’han traduït en un bon balanç econòmic, i és que Parramon Exportap ha facturat prop de set milions d’euros l’últim any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera