La previsió d'ocupació pel pont a la Costa Daurada i a l'Ebre és d'un 70 per cent

L'allotjament rural al sud patirà una davallada significativa després que al 2008 es van exhaurir quasi totes les habitacions

El sector que patirà una davallada més significativa serà el de les cases rurals, ja que segons les previsions de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre, la previsió d'ocupació pel pont de la Puríssima serà d'un 75 per cent; un percentatge inferior al que van registrar durant aquesta època el passat 2008. «Esperàvem fregar el 100 per cent, però potser la gent té ganes d'anar a la neu i nosaltres no en tenim», va explicar Rosita Balaguer, que va explicar que gràcies a les reserves de darrera hora han pogut arribar al 75 per cent d'ocupació.

A la Costa Daurada central, l'ocupació hotelera que es preveu és força semblant, ja que segons l'associació hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, confien a arribar al 70 per cent, que suposaria un lleuger increment respecte de l'any passat, que es va arribar al 67 per cent. Fins ara, hi ha un 52 per cent de reserves fetes, però es preveu superar-lo amb escreix, ja que enguany hi ha menys places ofertes que el 2008; concretament 8.569 en relació amb les més d'11.000 de fa un any. Segons el vicepresident de l'associació, Joan Antoni Padró, enguany seran 3 o 4 nits de pernoctació, si es compta des de divendres fins a dilluns, ja que dimarts és el dia de tornada. Padró també espera que les trucades d'última hora i l'Spanish Open de balls esportius, que es fa a Salou durant aquests dies, contribueixin a millorar aquests resultats.

Pel que fa a Tarragona, pel pont es confia que l'ocupació voregi el 60 per cent, en un període en què, segons fonts del Patronat Municipal de Turisme, la ciutat no espera amb cap èmfasi especial.

La temporada d'esquí comença amb bones xifres

d.m

Les estacions d'esquí alpí del Pirineu lleidatà i gironí han obert aquest cap de setmana amb unes previsions d'ocupació optimistes per al pont de la Puríssima i excel·lents amb vista a les vacances de Nadal. Al Pirineu lleidatà, calculen que l'ocupació vorejarà el 75 i el 80% aquest cap de setmana llarg, i auguren que s'aconseguirà el ple durant les vacances de Nadal. Al Pirineu gironí, també s'espera una bona obertura de temporada. Totes les estacions d'esquí alpí i la majoria d'esquí nòrdic han començat la temporada aquest cap de setmana del pont de la Puríssima. Així doncs, no s'ha pogut avançat la temporada com l'any passat, en què el 22 de novembre ja havien obert la majoria d'estacions gràcies a l'abundància de neu als cims. Només Masella i la Molina van intentar repetir aquesta experiència i van obrir un cap de setmana a mitjan novembre, però la pujada de temperatures va fer que no poguessin repetir-la fins a aquest cap de setmana.

Recuperen les estacions d'Aldover i Benifallet

el punt

Una vegada finalitzada la primera fase de rehabilitació de les antigues estacions ferroviàries d'Aldover i Benifallet, a la via verda, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha convocat un concurs públic per a l'adjudicació de la concessió de l'ús privatiu de les instal·lacions i destinar-les a ús turístic. En el cas de l'estació d'Aldover, el plec de prescripcions tècniques preveu que les instal·lacions es destinin a bar i restaurant, activitats turístiques i culturals, serveis complementaris de restauració i serveis higiènics per als usuaris de la via verda. Pel que fa a l'estació de Benifallet, la previsió és destinar les instal·lacions a alberg amb habitacions accessibles, infermeria, bar, activitats turístiques i culturals, i serveis higiènics per als usuaris de la via verda. Durant la primera quinzena de gener està previst que les empreses interessades presentin les seves ofertes i el termini de la concessió s'estableix en 9 anys prorrogables dues vegades, amb una durada d'un any cadascuna. En els darrers anys el Consell del Baix Ebre i el consorci per a l'execució del pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre han invertit més d'1 milió d'euros en la rehabilitació dels edificis d'aquestes estacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid