Economia

esports d'aventura

Arrenca amb òptimes condicions la temporada d'esports d'aventura

La coincidència amb els últims dies de la temporada d'esquí fa preveure una Setmana Santa excel·lent

El sector espera superar els 700.000 serveis

Amb l'entrada de la primavera, l'arribada del bon temps i l'inici del desgel, les comarques pallareses donen el tret de sortida a la temporada d'un dels sectors més emblemàtics, juntament amb el de l'esquí, en el conjunt de l'activitat turística del Pallars Sobirà: el turisme actiu i els esports d'aventura. Un any més, Llavorsí va ser ahir l'escenari de la presentació oficial de la nova campanya. El conjunt de la demarcació disposa enguany d'un total de 230 empreses distribuïdes pel conjunt de les tretze comarques de l'Alt Pirineu i Aran i les Terres de Lleida. Aquesta xifra representa un increment d'un 2,68% respecte a l'oferta de l'inici de la campanya del 2016, en què hi havia 224 empreses, segons un estudi del Patronat de Turisme. L'any passat es van contractar més de 650.000 serveis, una xifra que, segons el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, es preveu superar durant la campanya que es va presentar ahir, amb l'objectiu d'arribar als 700.000 serveis en el conjunt de totes les activitats.

L'impacte econòmic d'aquest sector l'any 2016 va ser de 93 milions d'euros, considerant els ingressos procedents de l'activitat mateixa, l'allotjament i la restauració. Aquestes xifres representen un increment de 700.000 euros respecte a l'any 2015 en la contractació d'activitat directa i d'uns cinc milions d'euros més si es comptabilitza l'impacte econòmic directe en el sector de l'hostaleria i la restauració. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha agraït el suport a la Diputació de Lleida i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i ha admès que el sector afronta els set mesos de temporada amb “molta il·lusió”. De fet, les empreses es preparen per a una campanya de Setmana Santa que es preveu excel·lent i que es podrà alternar amb la pràctica de l'esquí. Els d'aquest dimecres no han estat els primers descensos de l'any per la Noguera Pallaresa, ja que la temporada de ràfting –que es perllongarà durant set mesos, fins al 15 d'octubre– es va iniciar el 15 de març passat. La temporada es presenta amb unes condicions immillorables gràcies a les reserves d'aigua.

El ràfting, l'activitat estel·lar

El ràfting continua sent el producte estel·lar de les diferents modalitats de turisme actiu que ofereix la demarcació, amb una contractació de 161.120 serveis durant l'any 2016. En el segon lloc i amb tendència a l'alça es van situar les activitats vinculades amb el trekking i el senderisme, amb 135.382 serveis. En tercera posició hi ha el descens de barrancs, amb 102.855 serveis contractats, seguit de la BTT amb 92.813.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona