Economia

medi ambient

La Noguera Pallaresa serà navegable fins a la Pobla

Presentat a Tremp un projecte transfronterer que aposta per un model turístic sostenible al Pirineu

Entre altres projectes, preveu fer navegable el riu en un tram de més de 50 quilòmetres en un termini de tres anys

El projecte GPS Turisme, presentat ahir a Tremp amb la presència de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, farà navegable la Noguera Pallaresa en un tram de 50 quilòmetres que va des d'Escaló fins a la desembocadura del riu a l'embassament de Sant Antoni, a la Pobla de Segur. Aquest projecte millorarà en un termini d'entre dos i tres anys la connectivitat fluvial a la presa de Sossís i al salt de l'Hostalet, a Sort, amb la construcció de passos laterals que permetran que les embarcacions de ràfting i altres esports d'aventura puguin continuar sense interrupcions el seu descens fins al pantà de Sant Antoni.

GPS Turisme és un projecte de col·laboració entre cinc territoris de les dues bandes dels Pirineus, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, que té la participació de vuit socis, entre els quals també hi ha el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i tres entitats franceses. Disposa d'un pressupost total de 2 milions d'euros, dels quals més de la meitat aniran destinats a emprendre accions a les comarques pallareses. En concret, es destinaran 762.677 euros al Pallars Jussà i 449.388 euros al Sobirà, que sumaran un total d'1,21 milions d'euros per al conjunt de les dos comarques.

Una altra de les accions previstes serà la rehabilitació de l'antiga estació de tren de la Pobla de Segur, que com ja havia avançat aquest diari, es convertirà en un centre catalitzador de la mobilitat sostenible. A banda de les noves dependències de l'estació de tren, el nou edifici tindrà una oficina de turisme, un centre d'interpretació de Boumort i Collegats i un de bicicletes de muntanya. Una altra de les accions destacades, en aquest cas al Pallars Sobirà, és la tematització de la xarxa de senders històrics al voltant de l'embassament de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. Amb aquesta actuació, que suposarà una inversió de 50.000 euros, es vol recuperar aproximadament dos quilòmetres de l'antic sender que unia Sant Pere del Burgal amb l'església de Santa Maria d'Àneu.

Els dos presidents comarcals han coincidit a destacar l'impuls que suposarà la posada en marxa dels projectes presentats, a més de la necessitat que les dues comarques uneixin esforços en el desenvolupament d'un sector clau al territori com és el del turisme.

LA FRASE

El projecte suposa un impuls més a les activitats que ja es desenvolupen a la comarca
Constante Aranda
president del consell comarcal del pallars jussà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA