Economia

pagesia

grip aviària

Dos casos més de grip aviària en dues granges d'ànecs de Sant Gregori

Ja són nou les explotacions afectades des que es va detectar el primer focus del virus en una cigonya als Aiguamolls

S'han de sacrificar 2.690 animals

El Departament d'Agricultura ha detectat dos casos més de grip aviària en dues granges d'ànecs d'un mateix propietari situades al municipi de Sant Gregori i s'hauran de sacrificar un total de 2.690 exemplars (520 i 2.170, respectivament). Es tracta de les altres dues explotacions situades a Argelaguet, del municipi de Sant Gregori, on la setmana passada es va detectar el segon focus del virus i que va obligar a sacrificar més de 17.000 animals. Amb aquestes dues granges ja són nou les explotacions afectades des que es va detectar el primer focus del virus en una cigonya als aiguamolls de l'Empordà la setmana passada. A més de les tres de Sant Gregori, divendres el departament va ordenar el sacrifici de 7.300 ànecs de sis granges situades a Vilallonga de Ter, Vilopriu, Fontanilles, Bescanó, la Cellera de Ter i Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental).

Provenien de França

Segons l'estudi de traçabilitat realitzat per Agricultura, les tres granges de Sant Gregori havien rebut els animals de França, “de zones declarades lliures del virus”. Atesa aquesta situació, el departament extremarà els controls de totes les partides avícoles procedents de la Unió Europea. Paral·lelament, s'està fent una investigació epidemiològica per determinar la causa dels focus.

Tal com estableix el pla d'emergència, el departament immobilitzarà les granges d'aviram en un radi de tres quilòmetres al voltant de les noves explotacions afectades i restringirà el moviment de les que es troben en un radi de deu. En aquestes zones, a més, queda prohibida la cria d'aus de corral a l'aire lliure.

D'altra banda, el govern ha anunciat que està treballant amb el ministeri pel que fa a les indemnitzacions per a les explotacions que han de sacrificar el bestiar. Segons han explicat, aquestes compensacions estan previstes en la normativa europea i estan cofinançades per la Unió Europea i l'Estat.

Celeritat amb els ajuts

El sindicat Unió de Pagesos demana al govern que agiliti la tramitació d'ajudes per als ramaders que estan afectats per la grip aviària i que ho faci “amb celeritat”. Reclama també ajudes per als ramaders que estan dins els radis on s'aplica el protocol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA