Economia

Eccociwine traurà al mercat una línia de vins d'alta qualitat

La nova gamma portarà el nom de Ca l'Elsa i està previst que es comercialitzi d'aquí a tres o quatre mesos

El celler, amb seu a Sant Martí Vell, treballa també per canviar la imatge dels seus vins

El celler de Sant Martí Vell Eccociwine té previst treure al mercat una nova línia de vins “d'alta qualitat” on quedin reflectits “l'expressió i el territori”. La nova gamma portarà el nom de Ca l'Elsa i està previst que es pugui comercialitzar d'aquí a tres o quatre mesos. “Amb aquesta nova gamma busquem que sigui un vi que doni experiència a qui el tasti”, va assegurar Lluís Marquina, cap de celler, durant la visita que hi va fer fa uns dies el col·lectiu Cuina de l'Empordanet. Les primeres ampolles que sortiran al carrer seran “d'una producció bastant limitada” i en ampolles “de diferents mides”.

Els responsables del celler també tenen previst canviar tota la imatge dels seus vins “perquè quan el nostre client vagi a comprar un vi d'Eccociwine, tant si és negre com rosat, blanc, semicriança o passat per barrica, el relacioni ràpidament amb nosaltres”. “Volem que l'etiquetatge tingui un fil conductor”, va explicar.

El celler Eccociwine disposa d'una finca de 62 hectàrees, 13 de les quals són de vinya –8 a la finca ca l'Elsa i les 5 restants a Can Novas–. Actualment produeixen entre 45.000 i 50.000 ampolles anuals i entre el 65 i el 70 per cent de les vendes es fan a Catalunya, “perquè hem potenciat molt el quilòmetre zero” –explica–, i la resta s'exporta principalment a Itàlia, França i Suïssa.

La història del celler

La història del celler és relativament recent. Les primeres ampolles van sortir al mercat el 2009 –el 2003 es van fer els estudis del terreny, el 2004 es van plantar els primers ceps, el 2006 es va construir el celler i el 2008 va néixer el primer vi–. I tot, practicant fil per randa la seva filosofia: “Aplicar mètodes de cultiu sostenible per assegurar-nos que el vi s'elabori amb el màxim respecte cap al medi ambient.”

Només cal veure el celler, amagat sota terra i camuflat amb el paisatge, per entendre aquest compromís de no deixar empremta industrial. És per això que cada any un equip de dotze persones fa un informe sobre les emissions de CO2 que produeix l'empresa –i que van des del trasllat de la brisa del raïm fins als viatges de promoció que es puguin fer arreu del territori o a l'estranger, passant pel tipus de tap de les ampolles o per la companyia de llum, entre moltes coses.

Per facilitar aquesta aposta, Eccociwine ha buscat tots els proveïdors possibles amb la mateixa filosofia.

El procés que els propietaris d'Eccociwine segueixen fins a l'embotellament i venda dels vins és el que ha fet que el celler Eccociwine sigui “el primer elaborador de l'Estat certificat amb el segell CeroCO2”, és a dir, amb un certificat de producció calculada i compensada d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. “El resultat és una col·lecció de vins artesanals marcats per la personalitat del terrer i amb un estret arrelament al territori”, diuen els responsables del celler.

LA XIFRA

13
hectàrees
de vinyes té actualment el celler Eccociwine, 8 a la finca Ca l'Elsa i 5 a Can Novas.

LA FRASE

La nova línia de vins tindrà una producció limitada i amb ampolles de diferents mides
Lluís Marquina
Cap del celler Eccociwine


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona