Economia

empresa

Tecnocampus ha trobat relleu a 31 empreses des del 2012

El programa de compravenda renova el compromís amb el Parc Tecnològic de Mataró per donar continuïtat a negocis viables

Des del centre es dona servei a quinze municipis del Maresme

El Tecnocampus de Mataró, com a centre Reempresa al Maresme, ha aconseguit garantir la continuïtat de 31 negocis des de l'any 2012 i evitar-ne el tancament. Ho ha fet a través del pla de compravenda d'empreses que impulsa la patronal vallesana Cecot amb la Diputació de Barcelona i que a la comarca té com a punt de servei les instal·lacions del parc tecnològic mataroní. Amb l'objectiu d'acompanyar, assessorar i aconseguir salvaguardar el teixit empresarial, el traspàs d'aquestes empreses, a banda de mantenir fins a 114 llocs de treballs, ha suposat una inversió induïda de gairebé 1,4 milions d'euros.

Per continuar avançant en la recuperació econòmica del territori, el Tecnocampus ha renovat el seu compromís tant amb la Cecot com amb la Diputació per mantenir aquest punt d'atenció. La regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén (CiU), assenyala que l'oficina mataronina ampliarà la zona d'influència a quinze municipis de la comarca per consolidar aquest model d'emprenedoria. “Això és fer exercir la capitalitat de la ciutat”, va afirmar la també presidenta de la Fundació Tecnocampus. De fet, des de la ciutat es donarà servei a Cabrera, els dos Vilassar, els dos Premià, Cabrils, Òrrius, Argentona, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac, Arenys de Mar i Arenys de Munt. Al Maresme, a banda de la seu de Mataró, el programa Reempresa també disposa de centres locals a Pineda i el Masnou.

A més dels 31 casos d'èxit, el Tecnocampus ha assessorat des que es va posar en marxa el projecte un total de 110 cedents i 154 “reemprenedors” disposats a agafar el testimoni d'una empresa que ja està en funcionament. Negocis que, per diferents motius com ara la jubilació del propietari, buscaven un relleu per continuar una activitat que continua sent del tot viable. “Per això és una gran oportunitat per a aquells que no vulguin començar de zero”, assenyala Guillén. Un 53% dels qui han agafat les regnes d'un negoci eren persones en actiu, i d'aquestes, un 60% disposaven d'estudis universitaris. El perfil majoritari dels casos atesos a Mataró és el de comerços i un 71% tenien una plantilla d'entre un i cinc treballadors.

A les comarques barcelonina, amb el Reempresa, s'han produït 423 cessions de negoci que han generat una inversió induïda de més de 20 milions d'euros. A la iniciativa s'hi han inscrit fins al moment més de 2.100 “reemprenedors” i més de 1.300 empreses. Per sectors, el comerç representa més d'un terç del total de casos d'èxit, seguit de l'hostaleria, els serveis, el sector immobiliari o el de les reformes.

LA XIFRA

1,4
milions
d'euros és la inversió induïda que s'ha aconseguit amb el traspàs dels negocis a Mataró.

Un pressupost de 17,1 milions

El patronat de la Fundació Tecnocampus ha aprovat el pressupost del 2017, que se situa en 17,1 milions d'euros, un 25% més que el 2016. Els comptes, que segons la fundació permeten afirmar que la institució es troba ja en el punt d'equilibri financer, aposten per pujades moderades dels preus de les matrícules i taxes, d'acord amb la inflació. Malgrat això, el suport econòmic de l'Ajuntament de Mataró al projecte, del qual és impulsor, fa que el parc continuï sent l'opció universitària més econòmica del seu àmbit, amb preus per sota dels d'altres centres adscrits similars. L'any passat el Tecnocampus va assolir el 100% d'ocupació dels espais per a empreses i obre ara una etapa nova en què és necessari buscar sortida a la forta demanda. El pla d'inversions preveu un milió d'euros per consolidar el nou edifici, inaugurat a l'octubre, per absorbir el creixement també del nombre d'estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA