Economia

La Gala Michelin 2017 se celebra demà a Girona i reuneix 450 persones

Es classificaran els restaurants en una, dues i tres estrelles

La demarcació té tretze establiments que sumen fins a disset d'aquests reconeixements

La Gala Michelin 2017, en què es lliuraran les estrelles als millors restaurants de l'Estat espanyol i Portugal, se celebra demà a la ciutat de Girona. L'acte es farà al Mas Marroch i hi assistiran unes 450 persones, entre les quals hi ha els cuiners més reputats dels dos estats –està confirmada la presència dels xefs dels restaurants de dues i tres estrelles–, a més d'un centenar de periodistes que s'han acreditat per cobrir l'acte.

Durant la festa es classifiquen els millors restaurants segons si reben una, dues o tres estrelles, un guardó molt desitjat en el sector. Actualment a la demarcació de Girona hi ha tretze restaurants que sumen fins a disset estrelles. A dalt de tot, hi ha El Celler de Can Roca, de Girona, amb tres estrelles. El segueixen el Miramar, de Llançà, i Les Cols, d'Olot, amb dues. La resta d'establiments amb estrella de les comarques gironines són: Bo.Tic, de Corçà; Ca l'Enric, de la Vall de Bianya; Casamar, de Llafranc; Els Brancs, de Roses; Els Tinars, de Llagostera; Fonda Xesc, de Gombrèn; La Cuina de Can Simón, de Tossa de Mar; Les Magnòlies, d'Arbúcies; Massana, de Girona, i Empòrium, de Castelló d'Empúries, que va rebre l'estrella en la gala de l'any passat.

Setmanes de reunions

Per aconseguir portar la gala fins a Girona, hi ha hagut setmanes prèvies de negociacions i reunions. Un dels impulsors principals ha estat el Patronat de Turisme de Girona, que ha treballat sempre de la mà del xef d'El Celler de Can Roca, Joan Roca. “És un cop d'efecte per reconèixer la feina feta pels restauradors i tot el sector durant anys”, va manifestar a l'Agència Catalana de Notícies el director del Patronat, Ramon Ramos.

Per aprofitar l'impacte que suposa ser seu d'una de les cimeres més importants de la cuina, el patronat ha organitzat alguns actes els dies previs a la gala. Per exemple, ha convidat periodistes gastronòmics a conèixer la destinació i els millors restaurants i també va organitzar ahir una jornada per analitzar el poder de l'enogastronomia en el turisme. L'encarregat d'inaugurar-la va ser Josep Roca, que va reconèixer que el moment actual és “transcendent i vital” per a la gastronomia gironina. “Cada vegada tenim més seguretat que el paisatge no falla i l'anem enriquint amb un pòsit de cultura i de la imaginació dels que treballen al sector, que hi incorporen el concepte experiència “, va reflexionar. Roca, però, va alertar que cal estar atents per evitar caure en un model turístic massificat que va en contra dels interessos dels habitants del territori.

Un dels ponents de la jornada va ser el professor de l'IE Bussines School Joantxo Llantada, expert en turisme gastronòmic. Va dir que la demarcació té una gran oportunitat de convertir el turisme gastronòmic en un “valor diferenciador”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona