MARC SOLÀ

GERENT DE COLLVERD

«El consum s'ha democratitzat i ja no és cosa només de sibarites»

L'espai d'administració de l'empresa Collverd és un mostrari de reproduccions d'ànecs. N'hi ha de peluix, en forma de cendrer, de ceràmica, de vidre, en fotografia, miniatures o retratats.

–El consum d'ànec pot arribar al nivell de les altres carns o té una imatge massa associada a menja selecta?
–«Els últims anys s'hi ha avançat molt, però encara és un producte de celebració. A França, se'n consumeix com a cosa quotidiana, del dia a dia, però aquí encara no. Sí que és veritat que el foie, el foie gras o el pernil d'ànec tenien una imatge associada a una mena de sibaritisme, però últimament s'ha democratitzat i s'ha popularitzat una mica més. Els preus del fetge fa deu anys que no s'apugen. S'ha popularitzat i cada cop la gent hi entén més i practica la cultura del bon menjar. Ara la gent a les barbacoes ja no només hi cou costelles, sinó que s'atreveixen a posar-hi magret, que és una gran carn: d'au i a més vermella. I, de carns d'au vermelles, només n'hi ha la d'aquest ànec i la de l'estruç.»
–L'empresa va fer un salt qualitatiu quan es van traslladar a les actuals instal·lacions del polígon de Vilamalla?
–«Sí. La construcció de l'escorxador i la sala de desfer ara fa nou anys va ser un canvi de filosofia important. Fins aleshores, cada pagès matava els ànecs a casa seu i cadascú ho feia a la seva manera. No hi havia un procés regular, tot i que la matança és un pas molt important de la cadena. També hi havia el tema sanitari, i per tot això vam decidir muntar el primer escorxador d'ànecs de foie gras de Catalunya, i encara ara és l'únic que hi ha.»
–Al cap d'uns anys també hi van traslladar l'elaboració?
–«Quant vam obrir l'escorxador, l'elaboració la continuàvem fent al Far. Aquí els matàvem i els esquarteràvem i els portàvem al Far, on fèiem l'elaboració. Però el 2004 vam fer una inversió d'1,2 milions d'euros, vam ampliar l'espai amb 1.500 metres quadrats més i ho vam traslladar tot aquí.»
–I ara quin són els plans de futur?
–«Creiem que Collverd és una marca molt coneguda al sector de la restauració. Podem dir que som la primera en l'àmbit de l'Estat, tot i que hem entrat a les botigues de delicadeses fa pocs anys. Ara volem incidir-hi i introduir-nos en la botiga especialitzada.»
–I a l'estranger han obert mercats?
–«Treballem en un pla d'internacionalització per mirar de trobar els canals a cada país, per portar-hi el producte. Ara exportem a França, Anglaterra, Holanda, una mica a Mèxic, Itàlia i Israel. Hem d'anar a llocs que en consumeixin, segurament a Rússia, el Japó i els Emirats Àrabs.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona