Economia

La UE vol blindar-se davant proveïdors “d’alt risc” en les xarxes 5G però no n’exclou Huawei

Preveu la possibilitat de fer “exclusions necessàries” per evitar riscos “crítics i sensibles”

La Comissió Europea vol blindar-se davant els proveïdors “d’alt risc” en el desplegament de xarxes 5G i per fer-ho ha publicat aquest dimecres una sèrie de recomanacions per al seu desplegament que volen prevenir qualsevol risc per a la seguretat. En el seu pla, Brussel·les, però, no exclou el gegant tecnològic xinès Huawei, al qual els Estats Units acusen d’espionatge.

Les línies vermelles de l’executiu europeu apunten a la possibilitat de fer “exclusions necessàries” per evitar riscos “crítics i sensibles”. Així, preveuen limitar, però no vetar cap companyia.

Les mesures anunciades per Brussel·les volen reforçar els requisits de seguretat i afavorir la diversificació amb l’objectiu de “limitar la dependència d’un sol proveïdor”.

Per la seva banda, la Comissió aposta per implementar aquestes mesures oferint “totes les eines a la seva disposició” per garantir la seguretat de les xarxes 5G.

Les recomanacions, elaborades pels estats membres i l’executiu comunitari, són una guia de mesures no vinculants per als governs dels estats membres i arriben un dia després que el Regne Unit hagi permès a Huawei participar en el desplegament de la seva xarxa 5G.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia