Economia

CCOO convocarà vaga a la petroquímica de Tarragona a principis de febrer

El sindicat crida a la resta d’organitzacions sindicals i a la ciutadania a sumar-se a la mobilització

CCOO convocarà vaga general de 24 hores a la petroquímica de Tarragona durant la primera quinzena de febrer arran de l’explosió a Iqoxe, que ha causat tres morts. Així ho ha decidit la Coordinadora de delegats i delegades del sindicat de les empreses principals i auxiliars dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona en una reunió mantinguda aquest divendres. El sindicat ha afirmat que es planteja que la vaga “es faci conjuntament amb la UGT” i ha insistit que cal implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona i interpel·lar-la perquè se sumi a la mobilització, que ha afirmat que “va més enllà de l’àmbit estrictament laboral”. Fonts d’UGT han explicat a l’ACN que estan a l’espera de reunir-se per prendre una decisió.

CCOO ha explicat que en el marc de la jornada de vaga es planteja fer una manifestació que farà aturades i concentracions davant la seu dels governs català i estatal a Tarraonga, a la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i a la de l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona (AEST). L’objectiu és exigir que es garanteixi la seguretat de les persones que treballen al sector, així com de la ciutadania en general, “i es posi fi a la creixent precarietat laboral que es dona”.

En aquest sentit, ha afirmat que cal exigir a les empreses la concreció de plans i mesures per garantir la seguretat dels treballadors dels polígons petroquímics de Tarragona, tenint en compte l’anàlisi dels darrers accidents. A més, ha demanat al Govern “que exigeixi i garanteixi el compliment estricte, per part de les empreses, de tot allò relacionat amb la seguretat dels treballadors i de la ciutadania del Camp de Tarragona”.

CCOO ha explicat que un dels objectius que vol aconseguir amb l’aturada és la participació “efectiva i real” dels sindicats més representatius del sector en les meses tècniques i els organismes que es creïn des de l’administració per analitzar el pla d’emergència Plaseqcat, els plans interiors de les companyies i la resta de qüestions relatives a la seguretat. També ha reclamat la participació dels sindicats en les investigacions dels accidents que duu a terme la Inspecció de Treball.

Per últim, ha reivindicat la creació d’un comitè intercontractes de salut laboral dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona i que es garanteixi l’estabilitat en l’ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia