Economia

La Cambra de Girona reconeix deu establiments històrics de la demarcació

Guardonen Can Pairó, Jaume Sala Sánchez, Ocine, Calçats Freixa, La Molina, el càmping Castell Park, Alegrí, Forn Ca la Carme, Calçats Sagrera i Taller Hubach

La 39a edició dels Guardons als Establiments Històrics que anualment atorga la Cambra de Comerç de Girona ha distingit enguany deu empreses gironines. Els guardonats es van donar a conèixer ahir al vespre en un acte a la Cambra de Comerç, al qual va assistir, entre altres càrrecs, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Maria Àngels Chacón.

Els guardonats van ser Jaume Sala Sánchez, per les patates xips de Sarrià de Dalt que es remunten al 1968 i que s’han comercialitzat sota les marques Rodes, Sala i Sant Narcís. També el càmping Castell Park, de Vall-llobrega, que es va fundar el 1962; la botiga Can Paliro de Porqueres, del 1951; els cinemes Ocine, el primer dels quals el va obrir el 1943 Joan Agustí Pujol a Olot; l’estació d’esquí La Molina, que es va inaugurar el 1943, i l’encara més antic forn Ca la Carme, de Campdevànol, que es remunta al 1918. També va ser reconegut el taller de forja Josep Hubach, de Pardines, que té els seus orígens en el 1891, i Calçats Sagrera de Blanes, una històrica sabateria que també es remunta al 1891. Com també Calçats Freixa, de Banyoles, del 1818, i la botiga Casa Alegrí, de Figueres, que va començar el 1868 venent santcristos i plats i que ara és una modera botiga de complements per a la llar.

En el seu discurs de presentació dels guardonats, el president de la Cambra, Domènec Espadalé, va recordar que l’any que ve ja farà 40 anys que se celebren de manera ininterrompuda aquests premis que reconeixen una trajectòria, l’esforç d’una nissaga, però també “volen convertir-se en un estímul per continuar mantenint els valors que han permès la consolidació d’empreses”. També, va dir Espadalé, “són una mirada al futur plena d’optimisme, una empenta a continuar endavant adaptant les empreses als reptes que vindran”.

La Cambra entrega als guardonats un diploma i una placa de metall, creada expressament per l’artista Sergi Cadenas, que precisament també té un negoci centenari. A més, la Cambra de Comerç també edita una revista que recull una breu història de cadascuna de les empreses premiades.

LA XIFRA

10
establiments
gironins van ser reconeguts ahir per la Cambra per la seva trajectòria centenària.

LA FRASE

Els nostres guardons volen premiar una trajectòria, sovint l’esforç d’una nissaga
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia